Dit weekend: Tractor op waterstof en Mosselfestival Yerseke

We kennen natuurlijk de auto's en bussen op waterstof, maar nu is er iets nieuws in Zeeland: een tractor op waterstof! Carlo uit Kapelle heeft hem gekocht, omdat fossiele brandstoffen vervuilend en duur zijn. En morgen staat er nog een ander thema op het programma: een mosselavond in Renesse.
Dit weekend: Tractor op waterstof en Mosselavond in Renesse
Dit weekend: Tractor op waterstof en Mosselavond in Renesse © Omroep Zeeland

Trekker op waterstof

Je ziet het steeds vaker in het verkeer: voertuigen met daarop de sticker: 'Ik rijd op waterstof.' Vaak zijn het auto's of bussen die dit stofje gebruiken om vooruit te komen. Maar in Kapelle heeft Carlo een Zeeuwse primeur: hij heeft een tractor die rijdt op waterstof! En dat scheelt ontzettend in de kosten, want diesel is inmiddels erg duur geworden en het is veel slechter voor het milieu.
De bovenkant van de tractor die rijdt op waterstof
De bovenkant van de tractor die rijdt op waterstof © Omroep Zeeland

Druk weekend

Wie wil hoeft zich dit weekend niet te vervelen. Na twee jaar mossel drive-thru's is het in Renesse dit weekend weer tijd voor een normale mosselavond. En er is veel te doen op het terrein van Barber Groenvoorziening: er is een groot kinderspeelplein, een dweilband een een treintje voor ouderen. En er is uiteraard ook heel veel eten.
Daarnaast is zaterdag de laatste dag van het driedaagse mosselfestijn in Yerseke en zijn de Visserijfeesten in Breskens. In Vlissingen wordt er vanavond weer massaal meegezongen op Vlissingen zingt.
Pannetje mosselen
Pannetje mosselen © Vivian Kramer

Het weer

Het wordt een vrij zonnig weekend. Zaterdag wordt het tussen de 20 en 22 graden en zijn er enkele kleine stapelwolken. Morgen zijn er helemaal geen wolken en wordt het nog iets warmer. Dan wordt het tussen de 21 en 24 graden. Komende week houden we zonnig zomerweer en wordt het warmer. Het kwik loopt gedurende de week op van 25 naar 30 graden.