Geladen revolver in mond slachtoffer, Vlissinger verdacht van Russisch roulette

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 30-jarige Vlissinger een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Ook zou hij 17.500 euro smartengeld moeten betalen. De Vlissinger moest vandaag voor de rechtbank in Middelburg verschijnen, omdat hij een deels geladen revolver in de mond van een Oostburgse kennis zou hebben geduwd. Hij zou daarbij enkele keren de trekker hebben overgehaald, als een soort Russisch roulette.
Een revolver met munitie, foto ter illustratie
Een revolver met munitie, foto ter illustratie © ANP
Dat gebeurde op 10 juni vorig jaar. Voor de Oostburger was het een traumatische ervaring. De verdachte zou het geladen revolver drie keer in zijn mond hebben gestopt en drie keer de trekker hebben overgehaald. Ook zou hij de revolver tegen het hoofd van het slachtoffer hebben gezet, hem hebben vernederd en mishandeld.
Volgens verdachte was alles in scene gezet, in samenspraak met het slachtoffer, om een filmpje te maken. Tijdens de rechtszaak verklaarde de verdachte dat het slachtoffer op de hoogte was en geen gevaar liep. Inmiddels zit de verdachte 421 dagen in voorarrest, nadat hij door de politie met getrokken wapens werd aangehouden.
De uitspraak is op 18 augustus.