Noodopvang van asielzoekers in Middelburg met een jaar verlengd

De noodopvang van asielzoekers in Studio A58 in Middelburg wordt met een jaar verlengd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.
Veldbedden worden klaargezet in Studio A58 voor de noodopvang van vluchtelingen
In oktober vorig jaar begon de opvang met veldbedden, inmiddels staan er echte bedden en is er meer privacy © Omroep Zeeland
Sinds oktober 2021 wonen in Studio A58 ongeveer 170 asielzoekers. De opvang daarvan zou eind dit jaar stoppen, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente om meer tijd gevraagd. De nood om mensen op te vangen is nog steeds hoog. "De gemeente ziet het als haar taak om mee te werken aan de opvang van vluchtelingen", laat het college weten.
De opvang wordt daarom verlengd tot 1 december 2023. "Blijkt voor die tijd dat deze opvang niet langer nodig is, dan bouwt het COA de opvang af." De gemeente benadrukt dat dit de laatste verlenging is van noodopvang in Studio A58. "Vanaf 2024 zijn er weer activiteiten in Studio A58 en heeft exploitant Lievens de ruimte weer nodig."

Vluchtelingen in de Zeelandhallen

Het COA heeft ook aan de gemeente Goes gevraagd of de Zeelandhallen een jaar langer als noodopvang kan blijven fungeren. Goes liet deze week weten daar in principe positief tegenover te staan, maar neemt pas in augustus een besluit. De gemeente wil dat het COA eerst nog een aantal punten verbeterd, met name op het gebied van leefbaarheid.