Plan gaat door: opvang voor asielzoekers in oud schoolgebouw Zierikzee

In het schoolgebouw aan de Grachtweg in Zierikzee worden vanaf maandag asielzoekers opgevangen. Vorige week liet de gemeente Schouwen-Duiveland al weten dat van plan te zijn. Het was alleen nog de vraag of de locatie geschikt kon worden gemaakt voor crisisnoodopvang.
Het schoolgebouw aan de Grachtweg in Zierikzee
Het schoolgebouw aan de Grachtweg in Zierikzee © Google Maps
Zo moest het gebouw aan bepaalde voorwaarden voldoen en moest er ook voldoende personeel, medische begeleiding en toezicht beschikbaar komen om mensen op te vangen. Inmiddels is duidelijk dat dit het geval is.

Burgemeester hoopt op warm welkom

Het gebouw biedt tot uiterlijk 1 oktober aan maximaal 35 asielzoekers opvang. Burgemeester Jack van der Hoek rekent op een warm welkom: "Ik hoop dat deze mensen kunnen rekenen op een warme en gastvrije ontvangst, zoals we dat op Schouwen-Duiveland gewend zijn."
Alle veiligheidsregio's in Nederland zijn verzocht 225 plekken voor crisisnoodopvang beschikbaar te maken. In Zeeland is er geen locatie beschikbaar waar dat aantal tegelijkertijd opgevangen kan worden.
Daarom wordt er gekeken naar kleinere locaties. Zo worden er in de oude bibliotheek van Terneuzen 75 vluchtelingen opgevangen. Walcherse gemeenten hebben een verzoek gekregen om crisisopvang voor 75 vluchtelingen te regelen.