GGD: genoeg prikkers voor coronavaccinatieronde in het najaar

De GGD Zeeland denkt alles op tijd rond te krijgen voor de nieuwe ronde coronaprikken straks in het najaar. Waar andere GGD's in het land bang zijn dat er niet genoeg medewerkers te vinden zijn voor de priklocaties, verwachten ze dat in Zeeland wel voor elkaar te krijgen. De Zeeuwse GGD heeft contact gehouden met oud-prikkers en hoopt dat zij bereid zijn weer aan de slag te gaan.
Mobiel vaccinatieteam
Archieffoto van een coronavaccinatie © Omroep Zeeland
Ook vraagt de GGD aan personeel dat nog in dienst is, of ze extra diensten kunnen draaien. Daarnaast scheelt het dat het niet de eerste keer is dat er gevaccineerd moet worden en de GGD zich nu al voor kan bereiden op de najaarscampagne. Bij eerdere prikcampagnes kwam de opdracht veel later.

Vaccinatieronde start in september

Het vaccineren in Zeeland start in de loop van september. Dan ontvangen eerst de mensen met een verhoogd risico hun uitnodiging, zoals 60-plussers en mensen met ernstig onderliggend lijden. "Als die groep geweest is, samen met de zorgmedewerkers, mag de overige bevolking van 12 jaar en ouder", zegt Ilona Schinkelshoek van de GGD Zeeland.
Volgens haar is vaccineren belangrijk om een zo'n hoog mogelijke bescherming te hebben. "We gaan - als het wordt goedgekeurd - met een nieuw vaccin vaccineren, wat je zowel beschermt voor de oude varianten als de nieuwe omikronvariant."
Je kan je straks laten prikken bij de huidige priklocaties in Zeeland. Daarvan worden de openingsdagen verruimd. "Deze locaties zijn vanwege een goede geografische spreiding goed bereikbaar voor alle Zeeuwen", zegt de GGD. "We maken ook later in het najaar weer een tour langs verschillende dorpshuizen en andere locaties in Zeeland. We gaan we echt naar de Zeeuwse burgers toe."