Van Hecke is hot in Brighton én Blackburn: Premier League-debuut lonkt

De kans dat Jan Paul van Hecke komende zondag zijn debuut gaat maken in de Premier League bij Brighton & Hove Albion is nog wat groter geworden. De voetballer uit Arnemuiden zag vandaag in aanloop naar het duel met Manchester United een concurrent in de achterhoede vertrekken. Ondertussen dromen de fans van Blackburn Rovers nog altijd van een terugkeer van 'JP'.
Jan-Paul-van-Hecke-Blackburn-Rovers
Jan Paul van Hecke in actie namens Blackburn Rovers (archief) © Omroep Zeeland
Dat Van Hecke in het ene seizoen dat hij tot nu toe in Engeland speelde flink naam heeft gemaakt, ondervond broer Guus nog maar eens, toen hij nietsvermoedend een vakantiefoto in Blackburn Rovers-shirt op Twitter postte (zie hieronder). "De reacties stroomden meteen binnen. Of ik een terugkeer mogelijk kon maken, wilden veel fans weten. Hij heeft zich daar heel populair gemaakt, blijkt wel."

Smeekbedes

Sindsdien is het allesbehalve rustig geworden rondom Van Hecke, die vier jaar geleden nog in het amateurvoetbal bij GOES speelde. Typ zijn naam in op Twitter en vrijwel dagelijks verdringen fans zich in smeekbedes om een terugkeer van Van Hecke alsjeblieft mogelijk te maken. De Arnemuidenaar speelde vorig seizoen op huurbasis bij Blackburn Rovers en werd zelfs verkozen tot speler van het seizoen. "Ik heb er maar snel een tweetje achteraan gestuurd en gezegd dat ik het shirt en de club prachtig vind, maar dat het niet aan mij is om iets te zeggen over een terugkeer..."
Deze zomer keerde Van Hecke terug bij Brighton & Hove Albion, dat hem in 2020 na een stormachtig debuutjaar overnam van NAC Breda. Van Hecke draaide mee in de voorbereiding en op de dag van de start van de Premier League lonkt nu zelfs een debuut. Verdediger Shane Duffy werd vandaag door Brighton & Hove Albion verhuurd aan Fulham, waardoor Van Hecke een plekje opschuift in de pikorde.

Debuut aanstaande?

Komende zondag trapt Brighton & Hove Albion het nieuwe seizoen af met een wedstrijd tegen Manchester United. De wedstrijd op Old Trafford begint om 15.00 uur, met dus misschien wel speelminuten voor de 22-jarige Van Hecke uit Arnemuiden.
'Ik hielp de transfergeruchten onbedoeld op gang'

Arnemuiden goes Engeland

Waar de voetbaltoekomst van Van Hecke ook ligt, zijn oudere broer Guus volgt hem als het even kan op de voet. En met hem veel voetballiefhebbers uit Arnemuiden, die een voetbaltrip naar Blackburn vorig seizoen gedwarsboomd zagen worden door corona. Na 31 augustus weten zij of ze Van Hecke in Blackburn, Brighton of misschien zelfs buiten Engeland moeten opzoeken. Deze maand kunnen spelers in het betaald voetbal nog overstappen naar een andere club, daarna is de transfermarkt gesloten.