'Schietpartij Zierikzee' waarschijnlijk verdwaalde kogeltjes van luchtbuks

Iemand in Zierikzee heeft zich vanavond bij de politie gemeld als slachtoffer van een schietpartij. Hij raakte daarbij niet gewond. Waarschijnlijk gaat het om verdwaalde kogeltjes van een luchtbuks. De politie doet onderzoek.
Schietpartij Zierikzee blijkt luchtbuks
De politie rukte groots uit na de melding 'schietpartij' © HV Zeeland
De melding van een mogelijke schietpartij in Zierikzee kwam rond 20.00 uur binnen. De politie rukte meteen uit naar Eerste Weegje, waar de schietpartij zou hebben plaatsgevonden. "Betreft een onduidelijke melding", meldde een woordvoerder al snel. Het slachtoffer was niet gewond en deed zijn verhaal bij de agenten ter plaatse.
Waar het schot vandaan zou zijn gekomen, wordt de politie niet meteen duidelijk uit het verhaal van de melder. Toen meldde ook de vermoedelijke schutter zich bij de agenten. Die hoorde alle commotie en ging kijken wat er aan de hand was.

'Melder hoorde vlakbij inslagen en schrok zich wezenloos'

Het blijkt dat twee mannen met een luchtbuks in een weiland aan het schieten waren, naast de watersportvereniging in Zierikzee. De melder liep op dat moment op de openbare weg en hoorde inslagen vlak bij zich. "Hij schrok zich natuurlijk helemaal wezenloos", beschrijft de politiewoordvoerder.
"Hij heeft de politie gebeld en gezegd: 'Ik word beschoten.' Zo is het zaakje gaan rollen." Agenten doen momenteel nog onderzoek om te controleren of de schietende mannen aan alle voorwaarden hebben voldaan die gelden als je een luchtbuks gebruikt.
Schieten met een luchtbuks is in principe niet strafbaar
Het bezitten van een luchtbuks is niet strafbaar, mits je ouder bent dan 18 jaar. Alleen volwassenen mogen met een luchtbuks schieten, op eigen terrein, niet op straat. "En je mag je luchtbuks niet op mensen of dieren richten", vult de woordvoerder aan.
"De verklaringen van de mannen worden opgenomen en agenten kijken waar de kogels terecht zijn gekomen", zegt de woordvoerder. "Je mag op eigen terrein schieten, maar niet op de openbare weg en niet op mensen of dieren." Het onderzoek loopt nog.