Politieagenten treffen gewond hertje aan op boulevard

Politieagenten hebben vannacht in Vlissingen wel een erg bijzonder tafereel aangetroffen. Terwijl ze onderweg waren naar een geluidsoverlastmelding zagen ze op de boulevard een man op een hertje liggen. De man hielp het dier rustig te blijven liggen na een aanrijding. De politie belde een specialist om te onderzoeken hoe het dier eraan toe was.
Hert
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Die specialist bleek tot schrik van de omstanders een jachtopziener te zijn dus even was er de angst dat deze 'boulevard-bambi' zijn Vlissingse avontuur niet zou kunnen navertellen. In eerste instantie dacht de gearriveerde jachtopziener dat het dier uit zijn lijden moest worden verlost, maar aandringen van de agenten heeft dat voorkomen. Na nader onderzoek bleek het dier nog erg actief te zijn en terug de natuur in te kunnen.

Bambi-ogen

Toen het hert werd vrijgelaten, stond het op maar rende het niet meteen weg. De agent die het verslag op Facebook heeft gezet schreef: " Ik weet nu precies waar de term 'bambi-ogen' vandaan komt. Wat een mooi dier is dit! En dan te bedenken dat we deze dieren nagenoeg in de achtertuin hebben lopen."
De betreffende agent besluit zijn verhaal met de oproep om vooral de politie te bellen als er een aanrijding met een dier plaatsvindt.