Wildwesttaferelen in Schoondijke, snelheidsduivel (34) aangehouden

Meer dan tachtig kilometer per uur te hard, tegen het verkeer in, zonder rijbewijs en in een auto die niet aan de technische eisen voldeed. De man (34) die gistermiddag in Schoondijke werd aangehouden maakte zich schuldig aan alle vier die verkeersovertredingen. Hij vluchtte een schuur in, maar kon daar alsnog worden ingerekend.
Jongen aangehouden, aanhouding
De man werd in Schoondijke aangehouden door de politie (archieffoto) © Politie Zeeland
De politieagenten zagen de auto rijden op de Rondweg bij Oostburg. Daar gaf de man extra gas en ging hij tegen de richting in bij de rotonde, waarna hij tegen de rijrichting de Maaidijk opreed. De andere auto's op de weg moesten volgens de politie hard remmen om een aanrijding te voorkomen.

Loods ingevlucht

Op de weg richting Schoondijke reed de verdachte harder dan 140 kilometer per uur, terwijl daar 60 kilometer per uur is toegestaan. De agenten troffen zijn auto aan in de Lange Heerenstraat in Schoondijke, maar daar zat de man toen niet meer in. Volgens een getuige was de bestuurder een loods ingevlucht.
Even later kwamen er twee mannen uit de loods. Een van hen voldeed aan het opgegeven signalement. De politie heeft hem aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is hij weer vrijgelaten. Het is onbekend wat de woonplaats is van de man.

Verzet

In de loods werden nog een personenauto en twee quads aangetroffen waar het nodige mis mee was. De drie voertuigen zijn in beslag genomen. De politie hield nog een man en een vrouw uit Terneuzen aan die ter plaatse kwamen toen een takelbedrijf bezig was de voertuigen weg te halen. Zij verzetten zich tegen hun aanhouding.