Tennissen, kamperen, feesten en de liefde vinden. Dat is het Vliegende Hollander toernooi in een notendop

Een drukte van belang afgelopen week op de tennisbanen van TC Animo in Terneuzen tijdens het Vliegende Hollander toernooi. Hoewel het clubterrein ook veel weg had van een camping. Want langs de banen sliepen zo'n honderd deelnemers in hun tentje. Het waren studenten uit Breda en Enschede, die de eerste week in augustus altijd vrijhouden om mee te kunnen doen.
Tennissen, kamperen, feesten en de liefde vinden. Dat is het Vliegende Hollander toernooi in een notendop
Het toernooi is ooit begonnen met een concept waarbij er 500 euro kon worden gewonnen als er 32 deelnemers waren. En daar kwamen vooral studenten op af die aan het toernooi zijn blijven hangen, legt lid van de organisatie en hoofd wedstrijdleiding Maarten Kolijn uit. Een kwart van het totaal aantal deelnemers bestaat dit jaar uit studenten.

Zuipen is niet het belangrijkste

Maar een studententoernooi kan je de tennisweek in Terneuzen niet noemen en daar is Dennis Theussink uit Enschede wel blij mee. "Het leuke hieraan is dat het niet het zoveelste studententoernooi is, maar dat er ook werkende mensen aan meedoen. Het is de mix." En daar sluit Laura Bruijn uit Breda zich bij aan. Zij wordt vooral aangetrokken door de sfeer van het toernooi. "Die is heel bijzonder. Die maakt ook echt dat je andere mensen tegenkomt. Zuipen is niet het belangrijkste maar tennis zeker ook."
Vliegende Hollander Toernooi slot
Behalve een tennistoernooi was er ook een padeltoernooi © Omroep Zeeland
En dat je op het toernooi nieuwe mensen leert kennen, daar kunnen Laura en Dennis over meepraten. Vorig jaar ontmoetten ze elkaar in Terneuzen tijdens het toernooi en een jaar later keren ze terug als een liefdeskoppel.
Bij heel veel voordelen horen ook nadelen. Zo 'fikt' Dennis iedere morgen zijn tent uit, omdat de zon er dan vol op staat. Troost is wel dat het de afgelopen nachten goed afkoelde zodat er wel goed geslapen kon worden. Kon. Want of hij van die slaapuren ook gebruik heeft gemaakt, valt te betwijfelen. "Feestjes horen er absoluut bij", legt hij uit. "Elke nacht ben ik doorgegaan tot twee uur 's nachts. Supergezellig. Dansjes doen met iedereen."
Vliegende Hollander Toernooi slot
Zo'n honderd deelnemers sliepen in tenten langs de tennisbaan © Omroep Zeeland
Die feestjes tot in de kleine uren hebben geen nadelige invloed gehad op het spel van Dennis. Want vanmiddag stond hij in de finale dubbel, niveau zes die hij nog won ook. Maar hij beperkt zich vandaag tot een klein overwinningsbiertje. "Ik heb de hele week al gek genoeg gedaan. Dus even rustig aan vandaag."

Feestavond

Voor Laura zat het toernooi er gisteren op, toen ze twee halve finales moest spelen en werd uitgeschakeld. Daar zat wel als voordeel aan dat ze tijdens de feestavond los kon gaan met als gevolg dat ze vandaag überhaupt niet meer in staat zou zijn om een wedstrijd te spelen, zegt ze met een glimlach.
En voor Maarten was de week "heel vermoeiend, zeker als je blijft hangen". En naast het organiseren en in goede banen leiden van het toernooi, deed hij zelf ook mee. Hij werd vrijdag (pas) uitgeschakeld. "Maar dat was te danken aan een goede loting."