Uitgemergelde husky in beslag genomen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in Zeeuws-Vlaanderen een verwaarloosde husky in beslag genomen. Het dier was vel over been. De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen voor het ernstig verwaarlozen van zijn huisdier.
Husky verwaarloosd
De husky was ondervoed en uitgedroogd © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) kwam het verwaarloosde dier vorige week op het spoor via een tipgever die naar het landelijke meldpunt 144 belde. Vervolgens zijn de inspecteur en de politie meermaals bij de eigenaar langs geweest. "Deze situatie was zo ernstig dat we meerdere keren met klem op dierenartsbezoek hebben aangedrongen", zegt Jelko de Ruijter van de LID.
Uiteindelijk bracht de eigenaar de hond naar de dierenarts. Die concludeerde dat het dier niet alleen ernstig ondervoed was, maar ook totaal uitgedroogd. In overleg met het Openbaar Ministerie heeft de LID de husky in beslag genomen. Al na twee dagen aan een infuus en flinke hoeveelheden gezonde voeding was de viervoeter ruim vijf kilo aangekomen. De Ruijter: "Dat geeft wel aan hoe slecht het met hem gesteld was."
De hond is nu op een opvanglocatie, daar kan hij verder aansterken met medische hulp. Wat er verder met hem gebeurt, ligt bij het Openbaar Ministerie.