Van zonnebloem tot klaproos, zorgpersoneel verrast met vers geplukte bloemen en een eigen plukbon

Personeel van Allévo van verzorgingshuis Zierik7 in Zierikzee is vanochtend in het zonnetje gezet. De medewerkers kregen een plukbon en een eerste bijbehorend bosje plukbloemen. De bloemen zijn bedoeld als steuntje in de rug. "Ik vind het echt geweldig", vertelt medewerker Martin die als eerste de plukbon mocht ontvangen.
Zorgpersoneel verrast met vers geplukte bloemen en een eigen plukbon
Het idee om een plukbon aan het personeel van het verzorgingstehuis te geven is ontstaan uit het project Bloemrijke akkerranden Schouwen-Duiveland. De gemeente, St. De Zonnestraal en de imkersvereniging Schouwen-Duiveland besloten om het project dit jaar te koppelen aan een goed doel. Zij kozen voor het verzorgingstehuis omdat medewerkers een moeilijke tijd met corona én een grote verhuizing naar het nieuwe pand achter de rug hebben.

Klaproos en fresia's

Met deze plukbon kan het personeel op akkerranden in de omgeving een bos bloemen plukken. "Ik vind een klaproos wel erg mooi en fresia's, maar die hebben ze niet. Ik heb deze randen wel eens gezien tijdens het fietsen met mijn vrouw. Leuk om nu zelf een bosje te kunnen plukken", aldus Martin. "Het is helemaal fantastisch! Een mooie waardering voor dit werk", vertelt een medewerkster trots met haar bos bloemen in haar hand.
Bos plukbloemen voor medewerkers Allevo uit Zierikzee
Een bos plukbloemen voor medewerkers van Allevo in Zierikzee © Omroep Zeeland
Bewoners van Zierik7 kregen zelf ook een vers bosje bloemen en vonden het mooi dat het personeel in het zonnetje werd gezet. "Ze doen heel goed werk", vertelt een bewoner.

Corona en verhuizing

De initiatiefnemers van dit cadeau hebben bewust voor het personeel van Allévo gekozen. In Zieirk7 had het personeel het druk met corona, maar ze kregen ook nog een verhuizing voor de kiezen. "We denken dat iedereen wel een keer te maken krijgt met de verzorgende van Allévo. Dus op die manier zijn we er allemaal bij betrokken en gebaat dat ze een hard onder de riem krijgen", aldus de initiatiefnemer.