Bronzen Van Liere is megatrots: 'De medaille smaakt naar meer'

Het persoonlijke doel van Dinja van Liere was om tijdens haar debuut op het WK dressuur een medaille te winnen. Dat is de dressuuramazone uit Kapelle gelukt. Bij de Grand Prix Special ging Van Liere er vandoor met een bronzen plak. "Het is echt heel erg kicken, ik ben hier heel erg blij mee."
Dinja van Liere met haar paard Hermès in de arena in Denemarken
Dinja van Liere met haar paard Hermès in de arena in Denemarken © ANP
Na een succesvol weekend met het Nederlands team waar Van Liere ervoor zorgde dat de equipe zich plaatste voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, begonnen maandag de individuele wedstrijden op het wereldkampioenschap in Denemarken. "Als alles meezat dan konden we een medaille halen", blikt Van Liere terug. "Alles lukte en viel op zijn plek. Ik heb echt een heel goed paard. Hermès is zo talentvol. We hadden ons speciaal op de Grand Prix Special gefocust en als het dan lukt is dat echt kicken."
Vooral de klik tussen Van Liere en Hermès is opvallend. "Je doet het echt samen, want zonder paard ben ik nergens", legt Van Liere uit. "Ik moet hem door die proef heen loodsen, maar hij heeft het talent." Tijdens het WK is de tijd van paard en amazone samen erg intensief. "Je bent bij deze wedstrijd echt dag en nacht samen. Hij is echt mijn maatje. We hebben ons samen ontwikkeld en dat je dan samen een medaille pakt is gaaf."

Hermès heeft een ego

Van Liere merkt aan Hermès dat hij in de arena echt geniet. "Hij heeft een ego. Veel paarden vinden het publiek vaak eng, maar Hermès niet", vertelt Van Liere. "Bijvoorbeeld bij het afgroeten, dan klapt het publiek heel hard. Hermès vind dat heel stoer, hij weet echt dat het voor hem is." Het al zo succesvolle WK is nog niet ten einde voor Van Liere. Na de bronzen medaille bij de Grand Prix Special staat morgen nog de Kür op Muziek op het programma en ook daar wil Van Liere voor eremetaal gaan. "Mijn doel was één medaille, maar nu smaakt die plak naar meer."