Sterrenrestaurant Katseveer krijgt na 19 jaar nieuwe eigenaren

Jessica en Rutger van der Weel stoppen in oktober na negentien jaar bij het sterrenrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp dat ze in 2003 overnamen. Sinds 2005 was Katseveer onafgebroken in het bezit van een Michelinster, die de nieuwe eigenaren in ieder geval behouden tot de volgende beoordeling begin volgend jaar.
De overdracht van restaurant Katseveer is beklonken
De overdracht van restaurant Katseveer is beklonken © Jan de Carpentier, Limit fotografie
Het restaurant wordt overgenomen door maître-sommelier Paul Labrujere en sous-chef Leon Vermaire, die al bij Katseveer werken. Rutger van der Weel is heel blij dat het restaurant in handen komt van de huidige werknemers. "Heel fijn dat zij ons werk en onze zaak voortzetten", zegt Van der Weel. "Paul is, naast Jessica, al jarenlang het gezicht van de zaak. Leon is sinds 2015 mijn rechterhand in de keuken geweest."

Switch op werkgebied

"Wij weten dat Paul en Leon Katseveer op het huidige niveau kunnen voortzetten en we vertrouwen ze met alle liefde onze zaak toe", zegt Jessica van der Weel. Over de reden dat het duo stopt: "We zijn nu nog een op een leeftijd dat we een switch kunnen maken. Rutger wil graag de jeugd motiveren voor het koksvak en ik ga een studie volgen waarmee ik jonge mensen met eetstoornissen en gedragsproblemen kan helpen."