Goesenaar (25) die betrokken is bij verdrinking in Gent niet op vrije voeten

De 25-jarige man uit Goes die verdacht wordt van betrokkenheid bij verdrinking van een 53-jarige man uit Gent komt voorlopig niet vrij. De advocaat van de verdachte had daarvoor gepleit, maar de rechtbank in Gent gaat daar niet in mee. Vorige week werd bekend dat de Goesenaar niet meer wordt verdacht van doodslag, maar hem wordt nog wel verweten dat hij de verdronken man in een hulpeloze toestand achterliet.
Verdrinking Gent
Onderzoek in Gent na de verdrinking van de 53-jarige man © VRT
Op zondag 17 juli verdronk het slachtoffer tijdens de Gentse Feesten. Twee Goesenaren, één van 25 en één van 23, werden in eerste instantie verdacht van het jonassen en in de stadsvaart gooien van de 53-jarige man. Waar de 25-jarige niet meer verdacht wordt van doodslag geldt dat nog wel voor zijn 23-jarige kompaan.

Schuldig verzuim

De 25-jarige man uit Goes ontkende al langer dat hij de 53-jarige Belg in het water had geduwd. Hij liet zichzelf ook uitleveren aan België en legde een verklaring af. Daarnaast lijken camerabeelden -volgens bronnen rond het onderzoek- aan te tonen dat de 25-jarige man de Belg niet over de reling gooit. Daardoor wordt hij nu alleen nog verdacht voor 'schuldig verzuim', het in hulpeloze toestand achterlaten van iemand. In België kan je daar maximaal twee jaar gevangenisstraf voor krijgen.
De 23-jarige man wilde niet aan België worden overgeleverd en zit nog vast in Nederland. De twee verdachten en het slachtoffer, van oorsprong een Oegandees, kenden elkaar niet. Op camerabeelden is volgens Belgische media te zien dat de mannen samen met het slachtoffer door Gent liepen. De 23-jarige heeft erkend dat hij iets te maken heeft met het feit dat de 53-jarige Gentenaar in water belandde. De man kon niet zwemmen en verdronk.