Bianca is 15.000ste bezoeker van Zwembad De Honte: 'Belangrijk voor de leefbaarheid dat het er is'

Zwembad De Honte in Kloosterzande heeft de 15.000ste bezoeker van het jaar ontvangen. Bianca van Liere komt uit het dorp en was de gelukkige. Ze kreeg een bos bloemen, een opblaaskrokodil en een gratis jaarabonnement. "Ik kom hier bijna iedere dag", zegt ze. "Het is heel belangrijk voor de leefbaarheid van Kloosterzande dat dit zwembad er is."
Zwembad De Honte in Kloosterzande
De 15.000ste bezoeker van zwembad De Honte in Kloosterzande werd in het zonnetje gezet. Rechts wethouder Denis Steijaert van de gemeente Hulst © Omroep Zeeland
Beheerder Robert de Goede van het zwembad en wethouder Denis Steijaert van de gemeente Hulst zetten Bianca in het zonnetje. "We zijn heel blij dat we de 15.000 gehaald hebben", zegt De Goede. "Heel bijzonder is het niet, maar na twee coronajaren zijn we er toch wel weer heel blij mee. Op naar de 20.000 hopelijk. Of die ook wat krijgt? Vast wel, maar dan moeten we nog even iets verzinnen."
Beluister hier hoe de 15000ste bezoeker van zwembad De Honte in het zonnetje werd gezet

Grote glijbaan

Wie veel bezoekers trekt, kan ook wel wat wensen neerleggen bij de gemeente. "Een hele grote glijbaan vanaf de zonneweide, die zo het water ingaat. Dat zou leuk zijn." Maar, zegt De Goede er direct achteraan. "Dat zal niet realistisch zijn en ook niet echt nodig. Zoals het nu is, is zwembad De Honte eigenlijk prima. Je kan lekker zwemmen en lekker relaxen op de zonneweide. En we hebben twee mooie duikplanken."
zwemmen Kloosterzande
Zwembad De Honte in Kloosterzande © Omroep Zeeland
In een tijd waarin veel te doen is om het tekort aan water, zou je denken dat ook een zwembad maatregelen neemt om water te besparen, maar dat is volgens De Goede bij De Honte niet mogelijk. "We moeten toch flink verversen. Zeker met zoveel bezoekers. Dan moet je denken aan dertig liter per persoon per dag wat je moet vervangen in het zwembad. Tegenwoordig is het wel zo dat je niet meer hoeft te verversen om het verversen. De regel is nu: als het goed is, is het goed."
De kinderen van de 15.000ste bezoeker Bianca hebben ondertussen de opblaaskrokodil opgeëist. En met een gratis jaarabonnement zullen ze die nog heel vaak meesjouwen richting het zwembad in hun dorp.