Dinja van Liere pakt opnieuw medaille op WK dressuur

Dressuuramazone Dinja van Liere uit Kapelle heeft vanavond bij het WK dressuur in Denemarken opnieuw een medaille veroverd. De kür op muziek die ze reed met het paard Hermès werd beloond met een score van 86.900%. Goed voor haar tweede bronzen medaille op dit WK.
Dinja van Liere
Dinja van Liere eerder op het WK © ANP
Van Liere kwam als voorlaatste in actie en wist dat ze een nagenoeg foutloze kür op muziek neer moest zetten om kans te maken op eremetaal. De Britse Charlotte Fry had met Glamourdale een fabelachtige score van 90,66% neergezet en ook de Duitser Benjamin Werndl liep met Famoso OLD op de toppen van zijn kunnen (85,89%). Maar Van Liere bewees met Hermès opnieuw dat ze tot de absolute wereldtop behoort en stootte Werndl van de tweede plaats.

Zilver of brons

Na haar kür wist Van Liere al dat ze een medaille had, want alleen de Deense thuisrijder Cathrine Laudrup-Dufour moest nog in actie komen. Die scoorde 89,411% , waardoor Van Liere net als maandag in de Grand Prix Special een bronzen medaille pakte.

Haar eerste WK is voor Dinja van Liere al met al zeer succesvol verlopen. Ze gaat naar huis met twee bronzen medailles en haalde met de Nederlandse ploeg een vijfde plaats, goed voor plaatsing voor de Olympische Spelen.