Dinja van Liere hoopte wel op een medaille, maar hield er geen rekening mee

"Het is kicken en ontzettend stoer." Amazone Dinja van Liere had het niet verwacht, wel gehoopt, dat ze met een medaille het WK dressuur zou verlaten. Het werden uiteindelijk twee bronzen medailles. "Dat is wel echt megagaaf."
Een stukje uit de kür waar Dinja van Liere gisteravond een bronzen medaille mee veroverde op het WK dressuur in Denemarken:
Stukje uit de kür van Dinja van Liere
Het is niet dat Dinja zonder verwachtingen naar het WK Dressuur in Denemarken afreisde. "We hadden van tevoren gedacht dat we misschien bij de beste drie zouden kunnen eindigen. En als dat dan ook allemaal lukt. Dat is wel echt megagaaf."
De twee bronzen medailles die Van Liere nu meer naar huis neemt, smaken naar meer: "Ik leg de lat altijd hoog voor mezelf. En ik denk dat we wel hebben kunnen laten zien, dat we heel goed in vorm waren." En ook haar paard Hermès is nog niet op de toppen van zijn kunnen: "Hij is nog jong en superfit en wordt steeds beter en dat is een heel fijn gevoel."

Voor uitrusten nog geen tijd

Met het succesvolle WK-resultaat in haar achterhoofd durft Van Liere al een beetje te dromen over een stapje hoger: de Olympische Spelen. De volgende Zomerspelen zijn over twee jaar en Van Liere hoopt er dan bij te zijn. "We hebben nog even de tijd om verder te oefenen en dat is zeker nog nodig."
Dinja van Liere
Dinja van Liere won twee keer brons tijdens het WK Dressuur © Imago Sportfotodienst GmbH / ANP
En wie nu denkt dat Van Liere na thuiskomst met de benen omhoog kan, heeft het mis. Hoewel ze nu nog onderweg is van Denemarken naar Nederland rijdt ze vanmiddag weer op een paard. "Dat gaat gewoon door. Volgende week moet ik met andere paarden op wedstrijd. Dus ik heb weinig rust."