Goedemorgen! Sterrenregen, Reddingsdemonstratie, groene streep en EK boogschieten

Goedemorgen! Het is vrijdag 12 augustus en 't is blommig. We lijken midden in een hittegolf te zitten, maar dat wordt later pas officieel duidelijk als we alle cijfers hebben. Eerst nemen we het Zeeuwse nieuws met je door.
Perseïden
De sterrenregen van vorig jaar © ANP
Nog geen plannen dit weekend? Ga sterren kijken! De komende nachten kun je je hart weer ophalen met de meteorenzwerm Perseïden. Aankomende nacht maak je de meeste kans, vanaf 03.00 uur is de sterrenregen op zijn hoogtepunt. Het belangrijkste waar je voor moet zorgen volgens Rijk-Jan Koppejan van sterrenwacht Middelburg is dat je een plek hebt zonder lichtvervuiling.

Reddingsdemonstratie Banjaard

De Domburgse Reddingsbrigade hield gisteravond de jaarlijkse Reddingsdemonstratie op het Banjaardstrand. Met onder andere de medewerking van KNRM Neeltje Jans en politie Walcheren. Naast spectaculaire reddingen, is het volgens de organisatie een leerzaam geheel voor jong en oud, liet Colin Butijn van de Domburgse Reddingsbrigade weten. Honderden mensen kwamen erop af om het met hun eigen ogen te bekijken.
Op de N254 tussen Middelburg en de Westerscheldetunnel is de groene streep op het wegdek onlangs bijgewerkt. Maar er is iets misgegaan... De nieuwe streep is namelijk veel feller dan de oude streep, en dat is hier wel heel goed te zien.
Groene streep Bernhardweg
Deze kleur zou de streep moeten hebben © Omroep Zeeland
Het Europees Kampioenschap Handboogschieten kan na twee jaar weer doorgaan. Door corona is het uitgesteld, maar op 12, 13 en 14 augustus komen de deelnemers uit Frankrijk, België en Nederland dan eindelijk samen in Ovezande op de schiet locatie aan de Landweg. Ze zullen bij dit kampioenschap schieten op de staande wip.
En, de beste wipschutter hoeft niet per se te winnen, dus het is spannend laat penningmeester van de EK commissie en deelnemer Johnny Boonman weten. Hem hoor je iets na 6.30 uur in het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker.
Zonsondergang in Vlissingen
Zonsondergang in Vlissingen © Adrie Gideonse, Veere

Het weer

De zon zal vandaag weer onafgebroken schijnen en vanochtend gaat de temperatuur ook snel omhoog. Later in de ochtend is het al boven de 25 en vanmiddag krijgen we maxima van 28 tot 33 graden. Daarbij staat er een zwakke tot matige oost-noordoostenwind, aan zee draait de wind 's middags opnieuw naar noordoost tot noord.
Dit weekend is er een zwakke tot matige oostenwind en ook dan is het erg warm met 28 tot 33 graden. Zondag komt er wat meer bewolking, en na het weekend is er kans op een paar regen- en onweersbuien.