Lindsey Paling uit Koudekerke begonnen aan EK bowlen: 'Gaaf om je land te vertegenwoordigen'

Met een brede glimlach op haar gezicht stapt Lindsey Paling uit Koudekerke de zaal binnen. In haar hand heeft ze het bordje met de naam 'Nederland' erop. Vandaag is ze begonnen aan het Europees Kampioenschap bowlen voor vrouwen. "Dat je je land op zo'n evenement mag vertegenwoordigen, dat mag niet iedereen. Dat is toch wel gaaf om te doen."
Paling heeft er zin in. Niet heel gek: "We hebben twee jaar op dit EK moeten wachten." De formatie van bondscoach Mariska van den Bos is al sinds 2019 in voorbereiding. Vanwege corona ging het evenement steeds niet door. Paling speelt meerdere wedstrijden. "Er doen iets van 20 landen mee. Je speelt singles, dubbels, trio's en teams."
Vanochtend is ze aan haar EK begonnen met het Singles Event. Ze is er meer dan klaar voor. "Ik ben begonnen op jonge leeftijd, dan leer je het al van jongs af aan." Je moet bowlen niet onderschatten, zegt ze. "Het is wel moeilijker dan je denkt. Elke keer hetzelfde doen en dan goed kijken wat je bal doet, dat geeft de meeste informatie."
Lindsey Paling doet mee aan EK bowlen