Doorgezakte stoelen en vieze huisjes, ondanks beloftes nog weinig verbeteringen op Marina Beach

Veel vuilnis, kapotte bankjes en stoppenkasten die open staan. Het is een kleine greep uit de talloze klachten die vakantiegangers geven over vakantiepark Marina Beach bij Hoek. Het park van Peter Gillis beloofde vorig jaar beterschap, maar er is volgens bezoekers amper iets veranderd.
Wie een rondje over het park doet, ziet vooral veel kapotte spullen en troep. Ook klagen veel mensen over het vieze zwemwater. In de kreek van de Braakman ligt veel glas en drijft er een groene drab. Een bezoeker zegt in de reviews zelfs ziek te zijn geworden van het zwemmen in het water. Ook wordt er geklaagd over de afwezigheid van het parkbeheer in de avonduren. "In warme nachten is het vaak tot 02.00 uur onrustig," zegt een bezoeker op het park.

Je moet ook geen vijf sterren verwachten

Op het vakantiepark herkennen bezoekers vandaag de klachten, maar vinden ze dat ze ook niet teveel moeten verwachten. Een familie uit Noord-Brabant heeft via Vakantieveilingen een week geboekt. "We zitten hier voor iets meer als honderd euro. Dan ga je niet lopen zeuren dat er iets stuk is, of een beetje vies."
De familie heeft alleen wel ruim twee uur moeten wachten op beddengoed. Ook zien ze dat er veel kapot is op de camping en ligt er overal afval. "Het ligt ook aan de mensen die er zitten. Kijk hier in het huisje tegenover. Die zijn net weg en het is er echt een bende."

'Met klachten wordt maar weinig gedaan'

Een familie uit Friesland herkent de klachten. Zij zitten op de houten veranda die er vies uitziet. "We kunnen er niks op leggen want dan wordt het vies, maar we hebben ook geen droogrek. Daar hebben we melding van gemaakt, maar nooit meer iets van gehoord. En de parasol, die missen we ook. Volgens de receptie hebben we de pech dat bezoekers die mee naar huis hebben genomen."
Ook vorig jaar waren er veel klachten. Toen omschreven veel bezoekers het als een grote bende wat ze nog nooit hebben gezien. De huisjes zaten vol schimmel en was er veel kapot. Het park beloofde toen beterschap, maar daar is volgens vaste bezoekers niks mee gebeurd.
Ook de familie Van Galen weten niet waar ze met hun klachten naartoe moeten. "We betwijfelen of er iets mee gebeurt." Ze waren naar de receptie gegaan voor geluidsoverlast en een doorgezakte stoel, "maar we hebben hier de rest van de vakantie niet meer iets van gehoord".
Toch heeft de Friese familie een prima week op Marina Beach. "We zijn hier alleen bijna nooit, want we gaan vroeg op pad en zijn pas heel laat terug om vogels te kijken. We hebben niet heel veel betaald voor dit chalet, dus dan moet je ook niet veel verwachten." Toch begrijpt de familie dat mensen klagen, "want betaal je hier meer voor, dan had ik ook meer verwacht".

Reactie Marina Beach

De parkbeheerder wil niet reageren op de reviews en reacties. Omroep Zeeland heeft verschillende vakantievierders op het park ondervraagd naar hun oordeel, maar toen medewerkers daar lucht van kregen werd ons verzocht het park te verlaten.