15 van Wolphaartsdijk start morgen ondanks hitte 'gewoon' 's middags

De aanvangstijd van de 15 van Wolphaartsdijk wordt zaterdag niet vervroegd of verlaat ondanks de verwachte hitte. De organisatie laat weten dat dit last-minute niet meer te realiseren valt. Het startschot van de wedstrijd klinkt 'gewoon' om vier uur 's middags.
atletiek 15 van Wolphaartsdijk
Beeld uit de 15 van Wolphaartsdijk van vorig jaar - archief © Huib Boogert
Het verplaatsen van de wedstrijd naar de ochtend behoorde wat de organisatie betreft tot de mogelijkheden, omdat de maximum temperaturen dan nog niet bereikt zijn. "Echter bleek het al gauw onmogelijk om dit op korte termijn nog te regelen, vanwege versterkte vergunningen en politie-inzet rond het parcours", laat Diederik Geijs van de organisatie weten.

Luchtvochtigheid

Wel neemt de organisatie andere maatregelen zodat de deelnemers het hoofd koel kunnen houden: langs het parcours staan extra waterposten opgesteld. "Het scheelt voor de lopers ook dat de luchtvochtigheid morgen niet zo hoog is. De warmte is dan minder beklemmend bij grote inspanningen."
atletiek 15 van Wolphaartsdijk
Samanta Luitwieler won vorig jaar de 15 van Wolphaartsdijk - archief © Huib Boogert
De 15 van Wolphaartsdijk wordt sinds 2019 georganiseerd. De daaropvolgende editie ging vanwege de coronapandemie niet door. Vorig jaar ging de winst bij de mannen naar Roy Hoornweg. Samantha Luitwieler was bij de vrouwen de snelste.

Irma Heeren

Het startschot van de wedstrijd in het Open Zeeuws Kampioenschap wordt zaterdagmiddag om vier uur gegeven door de uit Middelburg afkomstige oud-atlete Irma Heeren.
Een verslag en samenvatting van de 15 van Wolphaartsdijk zijn zaterdagavond te vinden op www.omroepzeeland.nl/sport. Komende zondag keert Omroep Zeeland Sport vanaf 18.10 uur terug op televisie en daarin zijn ook beelden van de wedstrijd te zien.