Rescue Vlissingen verandert naam in Rescue Zeeland

Het grootste hulpverleningsevenement van Nederland verandert van naam: Rescue Vlissingen heet voortaan Rescue Zeeland. Daarmee wordt duidelijk dat de organisatie, ondanks de teleurstelling van het niet doorgaan dit jaar, het evenement opnieuw wil gaan organiseren. In ieder geval in Zeeland.
Rescue Vlissingen
Rescue Vlissingen in 2018 © Anne-Marie van Ierse
Met de nieuwe naam Rescue Zeeland wil de organisatie laten zien dat het evenement niet gebonden is aan de gemeente Vlissingen, maar overal kan plaatsvinden in Zeeland. "Door alle hartverwarmende reacties die we hebben gekregen, hebben we als organisatie besloten door te gaan", aldus woordvoerder Dennis Castel. "Zowel van deelnemende hulporganisaties als duizenden bezoekers hebben we een reactie gekregen."

Dit jaar Rescue afgelast

Het evenement dat morgen zou plaatsvinden trok in 2018 tienduizenden bezoekers naar Zeeland. De verwachting was dat het evenement dit jaar een zelfde aantal bezoekers zou trekken. Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen weigerde een vergunning af te geven omdat er te veel vragen en zorgen waren over het handhaven van het aantal bezoekers.
Volgens de organisatie biedt het afgelasten van Rescue Vlissingen ook weer nieuwe kansen. "Binnenkort zal er een campagne worden opgestart om deelnemers, bezoekers en fans ons te laten helpen bij nieuwe en innovatieve ideeën", zegt Castel. "Hierin zal gevraagd worden hoe we het evenement kunnen verbeteren, wat de wensen zijn die organisaties, sponsoren en bezoekers graag zien."

In Zeeland

Rescue Zeeland kijkt naar een locatie binnen Zeeland. "Want we willen het hulpevenement gewoon in Zeeland houden," vervolgt Castel. "Zeeland is een prachtige provincie waar land en zee samenkomen. Dit zijn essentiële ingrediënten voor ons evenement met hulpverleningsdemonstraties die te land, ter zee en in de lucht plaatsvinden. Zeeland kent genoeg prachtige locaties waar het evenement gehouden kan worden."
Op dit moment kan de organisatie nog niks zeggen over een nieuwe locatie en wanneer Rescue Zeeland gaat plaatsvinden.