Er staat meteen veel op het spel voor in vorm verkerend Hoek

Hoek begint morgen na een vlekkeloos verlopen voorbereiding eindelijk écht aan het nieuwe voetbalseizoen. In de eerste voorronde van het toernooi om de KNVB beker neemt de ploeg van trainer Björn De Neve het in Amsterdam op tegen zondag derdedivisionist JOS Watergraafsmeer.
Mohammad Jabar Zada en Gert-Jan Martens vieren een treffer van Hoek
Mohammad Jabar Zada en Gert-Jan Martens vieren een treffer van Hoek © Orange Pictures
Gelet op de zes zeges kende Hoek een voorbereiding die in elk geval qua resultaten niet beter had gekund. De Neve is naast dat ook tevreden met de progressie die hij zag op andere vlakken. "Conditioneel hebben de jongens flinke arbeid geleverd. Het geeft vertrouwen dat we in bepaalde oefenwedstrijden ook in de slotfase tot het gaatje konden blijven gaan. We worden met de week sterker op dat vlak."

Twintig goals

Doordat Hoek in de voorbereiding louter speelde tegen teams uit België is het lastig om te bepalen in hoeverre de oefenzeges wat zeggen over de verwachtingen voor dit seizoen, erkent De Neve. "Het is moeilijk om het Belgische en Nederlandse voetbal met elkaar te vergelijken. Nederlandse ploegen willen over het algemeen wat aanvallender voetballen dan Belgische. Het biedt vertrouwen dat we twintig keer gescoord hebben tegen zulk soort teams."
voetbal Björn De Neve Hoek
Björn De Neve is sinds eind vorig seizoen werkzaam op sportpark Denoek © Orange Pictures
De oefenmeester stapte vorig seizoen vier wedstrijden voor het einde in bij Hoek. De Neve denkt dat zijn selectie deze zomer in de breedte sterker is geworden. Met name nieuweling Mathieu De Smet maakte veel indruk in de voorbereiding."Het inpassen van de elf nieuwe spelers gaat erg goed", zegt de Hoek-trainer.

Drie afwezigen

Bij Hoek ontbreken morgen de geblesseerden Sylvio Hage (lies), Seppe Vereecke (knie) en Roycel James. Over de blessure van James doet Hoek in overleg met de speler geen mededelingen. "De tijd van voorbereiden is geweest", aldus De Neve. "Ik heb veel vertrouwen in de ploeg die er morgen zal staan."
De belangen bij de seizoensstart zijn meteen groot voor de mannen van De Neve. Als JOS Watergraafsmeer wordt verslagen rest Hoek nog één te nemen horde voor het bereiken van het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Indien de Zeeuws-Vlamingen daarin slagen wordt ook de clubkassa flink gespekt. Plaatsing voor het hoofdtoernooi levert een slordige tienduizend euro op.
Feyenoord Hoek 2013
Cupfighter Hoek kwam in 2013 Feyenoord tegen in de KNVB beker © Orange Pictures
Met een beetje geluk treft Hoek dan een grote profclub, zoals in 2013 toen Hoek tegen Feyenoord speelde in De Kuip. "Dat zijn mooie dingen om voor te voetballen natuurlijk", aldus De Neve. "Maar een goede start in de Derde Divisie vind ik nog net wat belangrijker."
De aftrap van JOS Watergraafsmeer - Hoek is morgen om 17.00 uur op Sportpark Drieburg in Amsterdam. Het duel is dan te volgen via Twitter @omroepzldsport. Na afloop verschijnt er op www.omroepzeeland.nl/sport een verslag en samenvatting van de wedstrijd. Beelden hiervan zijn zondag vanaf 18.10 uur ook te zien in het tv-programma Omroep Zeeland Sport.