Hoek klopt JOS Watergraafsmeer en houdt zicht op KNVB Beker

Hoek heeft de vlekkeloze voorbereiding een prima vervolg gegeven met een 1-3 zege bij JOS Watergraafsmeer. Door de overwinning plaatst de ploeg van Björn De Neve zich voor de tweede voorronde van het toernooi om de KNVB Beker en blijft het hoofdtoernooi, waarin een treffen met een betaald voetbalclub lonkt, in zicht.
Samenvatting JOS Watergraafsmeer - Hoek
Zes oefenduels leverden Hoek zes overwinningen op en dus waren de verwachtingen voor de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen hooggespannen. Via twee snelle doelpunten van Steve Schalkwijk maakte Hoek, dat in vergelijking met vorig seizoen met zes nieuwelingen aan de aftrap verscheen, die verwachtingen waar. Eerst gleed de spits een voorzet van Rik Impens binnen en na ruim twintig minuten was hij opnieuw het eindpunt van een Hoek-aanval.
JOS Watergraafsmeer kon er weinig tegenover zetten. Een fout in de opbouw van Hoek-doelman Lars Knipping leverde bijna de 1-1 op, maar dichter bij een doelpunt kwam de thuisploeg niet. Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Hoek liet JOS de bal, verdedigde gedisciplineerd en loerde op de counter. Uit een van die counters had Schalkwijk na een uur spelen de wedstrijd in het slot kunnen gooien, Dit keer schoot de spits hoog over.
Voetbal JOS Watergraafsmeer Hoek
Steve Schalkwijk zet Hoek op voorsprong tegen JOS Watergraafsmeer © Orange Pictures
Aan de andere kant was het uit het niets wel raak. Jonathan Richard kopte uit een corner de aansluitingstreffer binnen. Een spannende slotfase leek aanstaande, maar ook in de laatste minuten bleef Hoek gevaarlijk. In de laatste minuut besliste invaller Giovanni Delannoy de wedstrijd. De middenvelder passeerde in het strafschopgebied twee man en scoorde beheerst de 1-3.
Hoek gaat door de overwinning in de koker voor de loting voor de tweede voorronde van de KNVB Beker. De wedstrijden in die laatste kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi staan gepland voor 20, 21 of 22 september.

Scoreverloop

0-1 Steve Schalkwijk (9)
0-2 Steve Schalkwijk (21)
1-2 Jonathan Richard (73)
1-3 Giovanni Delannoy (90)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Artuur Zutterman, Gertjan Martens, Alexander Embrechts, Ennio Martens, Tom Vermeire, Mohammad Jabar Zada (Jelco Schamp/46), Rik Impens (Jahrdell Constansia/86), Mathieu De Smet, Steve Schalkwijk (Gilles Vandecandelaere/80), Jeffred Bonsu (Giovanni Delannoy/46)