Hoek maakt fitte en ingespeelde indruk: 'Laat maar komen die competitie'

Hoek tankte gisteren in aanloop naar de competitiestart nog maar eens wat extra vertrouwen in het bekertreffen met JOS Watergraafsmeer in Amsterdam. De Zeeuws-Vlaamse ploeg boekte een bijna zorgeloze zege en gaf daarmee een vervolg aan de voorbereiding, waarin alleen maar zeges werden genoteerd. 'We hebben in korte tijd al heel veel stappen gemaakt.'
'We zijn nu zes weken onderweg en goed op elkaar ingespeeld'
De overwinning in de eerste voorronde van het toernooi om de KNVB Beker voelde als beloning voor de geleverde arbeid in de voorbereiding. "We zijn enorm fit", zegt Steve Schalkwijk, die Hoek met twee treffers in de eerste helft al vroeg op 0-2 bracht. "Dat mag ook wel, als je gemiddeld tweeënhalf uur per training op het veld staat."
Het harde werk betaalde zich meteen uit in de hoofdstad, waar Hoek te maken had met snikhete omstandigheden. De ploeg van Björn De Neve oogde zichtbaar fitter dan de tegenstander, die behoudens een stormachtige openingsfase nauwelijks gevaarlijk werd.
We begonnen heel moeizaam. Ik vond ons mak en gemakzuchtig
Hoek-verdediger Gertjan Martens kraakte ondanks de zege een kritische noot
Toch was verdediger Gertjan Martens niet te spreken over het spel in met name de eerste helft. "Het was onze minste wedstrijd tot nu toe", aldus de 33-jarige verdediger. "We begonnen heel moeizaam, hadden geluk dat we niet op achterstand kwamen. Ik vond ons mak en gemakzuchtig. Dat moet volgende week echt beter."

Nieuwe ploeg

De Neve had in zijn basiself plaats voor zes nieuwkomers. Desondanks maakte Hoek een ingespeelde indruk. Dat was goed te zien bij de eerste twee goals, die tot stand kwamen na messcherpe counters. "We zijn nu zes weken onderweg en goed op elkaar ingespeeld", zegt Schalkwijk, die in de voorhoede startte samen met aanwinsten Mathieu De Smet en Jeff Bonsu. "Er zijn versterkingen bijgekomen die het team sterker maken en niet zwakker."
Hoek-viert-winst-JOS-Watergraafsmeer
Hoek viert de winst op JOS Watergraafsmeer met de meegereisde supporters © Orange Pictures
Martens denkt dat het vernieuwde Hoek qua speelwijze anders voor de dag zal komen dan vorig seizoen. "Met het vertrek van Ruben de Jager (naar Kloetinge, red.) en Istvan Bakx (gestopt) hebben we aan ervaring ingeboet. Wat daar voor terug is gekomen is jong, dynamisch en wil zich graag laten zien. Vooral qua diepgang hebben we er wat bijgekregen."

Competitiestart

Hoek begint volgende week zaterdag aan de competitie in de Derde Divisie. De Zeeuws-Vlaamse formatie gaat dan op bezoek bij promovendus Rijnvogels in Katwijk.