Dronken bestuurder ondergekotst aangehouden in Oost-Souburg

De politie heeft vannacht in Oost-Souburg een 31-jarige Vlissingse bestuurder aangehouden die onder invloed was van alcohol. De man was vanuit Burgh-Haamstede onderweg naar Vlissingen en slingerde zo over de weg, dat meerdere bestuurders de politie hadden ingeschakeld. Toen de man werd aangehouden, bleek dat hij zichzelf had ondergespuugd.
De politie verzoekt het CBR een onderzoek te starten naar de rijvaardigheid van de bestuurder
De politie verzoekt het CBR een onderzoek te starten naar de rijvaardigheid van de bestuurder © Wijkagenten Middelburg, ANP
Volgens de politie kwamen er verschillende meldingen binnen over de dronken bestuurder: "De bestuurder slingerde enorm, reed ook meerdere keren aan de verkeerde kant van de weg, reed bij het aquaduct op de N57 bij Middelburg bijna tegen de betonnen wand aan én reed meerdere keren door de berm", zegt een woordvoerder van de politie. De man had een dubbele hoeveelheid alcohol gedronken dan wat er is toegestaan.
De dronken bestuurder heeft een rijverbod van vier uur gekregen en krijgt nog een proces verbaal opgestuurd. De politie heeft een melding gedaan bij het CBR met een verzoek voor een onderzoek naar de rijvaardigheid van de bestuurder.

Excuses

De bestuurder nam maandag contact op met de politie om zijn excuses te maken. Hij zegt er spijt van te hebben dat hij 'met kots en al' in de politiebus heeft meegereden. Ook zegt hij dat nog stommer was om met alcohol op achter het stuur te stappen. "Dit zal nooit meer gebeuren", schrijft hij tot slot.