Vermoedelijke drugsuithalers opgepakt op haventerrein Vlissingen-Oost

Een 24-jarige en een 29-jarige man zijn vorige week aangehouden omdat ze op het haventerrein in Vlissingen-Oost rondliepen. De beveiliging van het haventerrein maakte in de nacht van 11 augustus rond 00.30 uur melding van verdachte personen op het terrein en schakelde de politie in.
De mannen zitten nog vast
De mannen zitten nog vast © ANP
In de wet staat dat je niet onbevoegd op besloten plaatsen mag komen waar goederen liggen opgeslagen om gedistribueerd of overgeslagen te worden. In dit geval bevonden de mannen zich onbevoegd op het haventerrein van North Sea Ports.

Drugs

Ze worden verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen in het kader van de Opiumwetgeving. Dat betekent dat er een vermoeden is dat de mannen drugs op het terrein zochten.
De mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten nog vast. Ze worden gehoord door rechercheurs en verschijnen later deze week voor de rechter commissaris. Die bepaalt of de mannen langer vast moeten blijven zitten.
Tot vorig jaar kregen drugsuithalers een boete of gebiedsverbod als ze zonder drugs op een haventerrein werden betrapt. Sinds januari van dit jaar geldt een nieuwe uithalerswet waarmee verdachten strenger aangepakt kunnen worden. Met de nieuwe wet kan een uithaler maximaal een jaar celstraf krijgen.
In april werden ook al vijf mannen opgepakt bij een bedrijf in Vlissingen-Oost omdat ze 450 kilo coke zouden hebben willen ophalen. Zij zitten nog altijd vast.