Campinggast Wolphaartsdijk aangehouden voor diefstal op boten

Heb jij een boot? Controleer dan of alle onderdelen er nog aan zitten, daartoe roept de politie op. Vanmorgen hebben agenten een vermoedelijke boteninbreker aangehouden in Wolphaartsdijk, de man reed rond met een anker en schroef in zijn auto. De politie weet niet of hij op nog meer plekken heeft toegeslagen.
De haven van Wolphaartsdijk
De haven van Wolphaartsdijk © Peter en Miranda Schrier, Goes
De verdachte, een 50-jarige man uit Hoogerheide, was te gast op een camping in Wolphaartsdijk en zou volgens omstanders terloops onderdelen van boten gestolen hebben. Hij is ontdekt toen berooide schippers een auto zagen staan met daarin het anker en de schroef van hun boten. De slachtoffers deden aangifte, van de diefstallen en schade die de man heeft aangebracht bij het stelen van de onderdelen. De campinggast is opgepakt en wordt verhoord. De eigenaars van de gestolen goederen hebben hun spullen weer teruggekregen.
De politie weet op dit moment niet zeker waar de dief actief is geweest en roept booteigenaren in heel de provincie op om te controleren of ze onderdelen missen. Mocht dat het geval zijn, roept de politie op om aangifte te doen van de diefstal.