KNRM Cadzand houdt open avond op zoek naar donateurs

De KNRM Cadzand zette vanavond de deuren van het boothuis open en reed de reddingboot naar buiten. Bezoekers konden vragen stellen, een kijkje in de stuurhut nemen en eventueel een KNRM-wimpel, drinkbeker of boekje over de KNRM kopen, want de reddingmaatschappij moet het hebben van giften en donaties. "We willen onafhankelijk blijven en dus moeten we ons op deze manier financieel bedruipen", zei Jacco Nortier, een van de schippers op de reddingboot.
De reddingboot trok veel bekijks tijdens de open avond van de KNRM Cadzand
De reddingboot trok veel bekijks tijdens de open avond van de KNRM Cadzand © Omroep Zeeland
De reddingboot trok de meeste aandacht. Daan van den Manacker uit Hulst had wel mee willen varen, maar dat zat er niet in. "De boot vaart alleen uit met getrainde vrijwilligers", vertelde Nortier de jongen. Maar Daan vond het reuze interessant om een kijkje in de stuurhut te mogen nemen.

Vrijwilligers werven

Een meisje uit Noord-Brabant vertelde dat ze al een reddingcertificaat heeft en graag vrijwilliger wil worden bij de KNRM. Daar is het die avond ook om te doen, vrijwilligers werven. Nortier: "We kunnen ze altijd gebruiken, maar dit meisje moet nog even wachten tot ze oude genoeg is, en dan kan ze zich aanmelden, want een varende vrijwilliger moet minimaal 18 jaar zijn".
De verkoop van KNRM-parafernalia en het aantal donaties liep deze avond ook lekker door. Er werd ruim 300 euro opgehaald. En er hebben zich elf donateurs en jeugdredders aangemeld.
Luister naar interview van Marius de Nobel bij de KNRM in Cadzand.