Sjaak van der Tak, voorman LTO, zegt dat boeren echt wel weten wat ze doen bij een natuurgebied

LTO voorman Sjaak van der Tak heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan West-Zeeuws-Vlaanderen op uitnodiging van de ZLTO, de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie. Leo Dekker: "We willen Sjaak laten zien dat we achter hem staan, hij is onze leider bij de gesprekken met onderhandelaar Remkes en minister Van der Wal". Er kwamen ruim 100 boeren met trekkers af op de bijeenkomst op een akkerland naast Natuurgebied het Groote Gat bij Oostburg.
LTO voorman Sjaak van der Tak heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan West-Zeeuws-Vlaanderen
Sjaak van der Tak: "Het is hier een mooi gebied en ik weet dat de boeren erg voorzichtig zijn met de uitstoot van stikstof zeker bij een natuurgebied, maar door de maatregelen van minister Van der Wal over die uitstoot worden de boerengezinnen ernstig getroffen, dat moet op een ander manier bekeken worden".
Ook vindt Van der Tak dat het tijdspad dat het kabinet heeft uitgezet niet realistisch is. "Minister Schouten van landbouw had gezegd dat de uitstoot van stikstof over 15 jaar geregeld moet zijn. Dit kabinet zegt dat dat echter al over 6 jaar moet. Dat kan niet", aldus Van der Tak.

Speciale claxon laten klinken

Op zijn weg naar Oostburg kwam Van der Tak langs rotondes bij Terneuzen, Biervliet en IJzendijke. Daarop hadden boeren tractoren en vlaggen neer gezet als stilprotest. Dat gaf geen verkeersproblemen. De boeren reden Van der Tak achterna naar Oostburg. De LTO-voorman vond dat prachtig: "Ik heb in mijn auto een speciale claxon die ik gebruik als ik iets leuk vind. Ik heb hem vele malen laten horen", zegt hij lachend.