Waar is mijn pakketje gebleven? Dit zijn de pakketbezorgraadsels waar Zeeuwen mee te maken krijgen

Zeeuwse online-shopliefhebbers kennen het vást wel: de raadsels die sommige post- of pakketbezorgers op de niet-thuis-briefjes schrijven als zij voor een dichte deur staan. De ene bezorger legt het pakket in de achtertuin, de ander stopt het in een fietstas en bij de volgende moet je eerst een rebus of doktershandschrift zien te ontcijferen. Dit zijn de pakketbezorgraadsels waar Zeeuwen zoal mee te maken krijgen:
De raadsels die sommige bezorgers achterlaten
De raadsels die sommige bezorgers achterlaten © Omroep Zeeland
Omroep Zeeland kreeg een een foto doorgestuurd uit Middelburg, waar de pakketbezorger aardig meedacht. In plaats van dat de ontvanger weer een hele reis naar het ophaalpunt zou moeten maken, bespaarde deze bezorger haar de moeite en verstopte hij of zij het pakket gewoon in de tuin. Maar dan begint het avontuur, want waar ligt 'ie nou precies? "Ik ben een half uur bezig geweest en had het gevoel alsof ik naar paaseieren opzoek was", lachte de Middelburgse die uiteindelijk haar pakketje onder de loungebank in de tuin vond.
Dagen later kwamen we erachter dat het pakketje onder het bed lag
Fred uit Goes
In Goes zou je een camera bij je huis willen plaatsen om te kunnen zien wat voor acrobatische manoeuvres de bezorgers uithalen om de pakketjes veilig en wel af te leveren. Fred uit Goes kon namelijk zijn bestelde pakketje nergens vinden. "Deze bezorger heeft een paar weken geleden ook een raadsel in de brievenbus achtergelaten. Dagen later kwamen we erachter dat hij het pakket door het openstaande slaapkamerraam gegooid had. Het lag onder het bed."
Hier lag het pakket tussen het kippenvoer
Hier lag het pakket tussen het kippenvoer © Evelien bergakker
Evelien in Oostburg wist in ieder geval zeker dat haar pakketje niet gestolen zou worden. De postbezorger had namelijk haar bestelling in de ton met kippenvoer verstopt. Eveliens hond heeft het pakket goed bewaakt, want toen zij thuiskwam, lag het er nog veilig bij.

'Een beetje jammer'

Toch gaat er ook wel eens iets mis bij de creatieve bezorgers die de meest kunstzinnige tekeningen achterlaten met raadsels waar ze de pakketjes hebben verstopt. Zo kwam Cèline uit Vlissingen er na drie dagen achter dat haar pakketje met elektronica onder het bankje in de tuin was verstopt. "Een beetje jammer dat het regende."
De verstopplek bij Marlies in de tuin
De verstopplek bij Marlies in de tuin © Marlies
Bij Jeanets moeder werd ook een nog op te lossen rebus door de brievenbus gegooid. En ook dát liep niet goed af. "Het pakketje met dure inhoud lag blijkbaar in de papierbak die diezelfde dag nog werd geleegd. Mijn moeder was een paar daagjes weg, dus weg pakketje!"
Ik snapte er niks van, want ik heb geen fiets
Bianca uit Philippine
Bij Bianca uit Philippine had de bezorger op een briefje laten weten dat hij of zij het bestelde pakketje in haar fietstas had verstopt. "Ik snapte er niks van, want ik heb geen fiets. Tot het 16.30 uur was en het personeel van het bedrijf tegenover mijn huis naar huis ging. Een van die personeelsleden stapte op z'n fiets die in de loods naast mijn huis stond en tada! Daar was mijn pakketje!"

'Een beetje begrip is menselijk'

Toch vinden Zeeuwen dat we de pakketbezorgers niet tekort mogen doen. "Ze doen allemaal hun best hier", schrijft Berdien. "Hun werkdruk is echt niet normaal. En nee, ik ben geen bezorger, maar als ze hier komen en het is zo warm als in de afgelopen dagen, geef ik ze een gekoelde drank. Een beetje begrip is menselijk!" Tal uit Kortgene is het daar mee eens: "Ik heb onze topper van een bezorger vandaag verwend en hem een lekker ijsje gegeven!"