Verrassing voor teleurgestelde Rescue-bezoekers

Een lege boulevard en druilerige regen: het had allemaal zo anders kunnen zijn, want vandaag was de dag dat Rescue Vlissingen op het programma stond. De organisatie was tóch op het Vlissingse badstrand om t-shirts uit te delen aan teleurgestelde Rescue-bezoekers.
Sjoerd en Marit in hun rescue-shirt
Sjoerd en Marit in hun rescue-shirt © Omroep Zeeland
Marit (7) en Sjoerd (11) uit Oost-Souburg waren de eersten die een Rescue-shirt kregen. "We hebben speciaal voor Rescue Vlissingen onze vakantie aangepast", vertelt moeder Veronique. "We hebben drie weken vrij. De laatste twee weken zitten we in het buitenland, maar de eerste week in Oostkapelle, zodat we vandaag naar Rescue konden gaan. We hadden alles geboekt en toen werd het afgelast."

Vakantieplannen

Ook een toeriste uit Twente heeft haar vakantieplannen aangepast op het grote hulpverleningsevenement. "Vier jaar geleden waren we er ook en toen was het fantastisch. We zijn hier op vakantie en wilden zeker komen vandaag. Nu kom ik een t-shirt halen. Maar het is echt zonde dat het niet doorgaat."
Niet iedereen was op de hoogte van het afgelasten van Rescue. Organisator Dennis Castel kreeg bericht van een Vlissings hotel dat gasten gisteren moest laten weten dat het evenement niet doorging. Ook Radio 1 meldde woensdagochtend nog dat er Rescue zou zijn in Vlissingen.
De organisatie van Rescue op de Boulevard
De organisatie van Rescue op de Boulevard, Dennis Castel is de vierde persoon links © Omroep Zeeland
Dat het regent, had voor de organisatie van het evenement niet uitgemaakt, zegt bestuurslid Dennis Castel. "In 2016 hebben we ook de hele dag miezerregen gehad. Dat heeft toen ook niets afgedaan aan de pret."
Marco Karels staart over de lege boulevards. Hij zou vandaag een standje hebben op rescue, hij beheert een website waar beelden te zien zijn over traumahelikopters. "Het is echt heel jammer zegt hij. Ook voor ons. We hebben een hele berg pennen besteld om uit te delen. Wil je er eentje?"
Het evenement dat vandaag zou plaatsvinden trok in 2018 tienduizenden bezoekers naar Zeeland. De verwachting was dat het evenement dit jaar een zelfde aantal bezoekers zou trekken. Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen weigerde een vergunning af te geven omdat er te veel vragen en zorgen waren over het handhaven van het aantal bezoekers.