Goedemorgen! Jubileum haven Scharendijke, Russisch roulette en schip vaart tegen brug

Goedemorgen! Het is vandaag donderdag 18 augustus en hier lees je het Zeeuwse nieuws van de dag.
De haven van Scharendijke
De haven van Scharendijke © Lia van der Laan-Koese, Tholen
De haven van Scharendijke blaast deze week vijftig kaarsjes uit. De haven werd in 1972 opgericht door zes mensen uit de buurt. Jaren later werd de haven uitgebreid naar zevenhonderd plekken. Zaterdag wordt het jubileum groots gevierd met een markt, diner en live muziek. Wij spreken onder andere met Jan Neleman, hij ligt al sinds 1972 daar jaarlijks in de haven.

Russisch roulette

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 30-jarige Vlissinger een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Ook zou hij 17.500 euro smartengeld moeten betalen. De Vlissinger moet vandaag voor de rechtbank in Middelburg verschijnen, omdat hij een deels geladen revolver in de mond van een Oostburgse kennis zou hebben geduwd. Hij zou daarbij enkele keren de trekker hebben overgehaald, als een soort Russisch roulette. Vandaag krijgt de Vlissinger zijn straf te horen.
Eddie Bogaert
Eddie Bogaert © Omroep Zeeland
Hij was jarenlang hét gezicht van wielerevenement Ride For The Roses, en van een goed potje fietsen houdt hij nog steeds. Eddie Bogaert is vandaag de gast in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer. Luister tussen 12.30 uur en 13.00 uur naar de radio om meer te weten te komen over deze bekende Zeeuw.

Schipper vaart tegen brug

Op het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland heeft een schipper gisteravond zijn stuurhut kapot gevaren. Het vrachtschip probeerde onder de brug door te varen, maar was te hoog voor de brug. De botsing is gefilmd door bemanning van het schip dat erachter voer.

Het weer

We beginnen met bewolking en mist. Plaatselijk is het zicht minder dan 100 meter. In de loop van de ochtend lossen nevel en mist op en wordt het vrij zonnig. Vanmiddag zijn er een paar buitjes mogelijk, bij een matige noordwestenwind. Vanavond wordt zonnig en overal droog. Het wordt vanmiddag de rond 22 graden.