Lars Oreel denkt Ronde van Guyana te kunnen winnen: 'De benen voelen goed en het team is supersterk'

Lars Oreel uit Goes heeft goede hoop dat hij de Ronde van Guyana op zijn naam kan schrijven. De wielrenner van ZRTC Theo Middelkamp pakte na de eerste etappe zaterdag direct de koppositie in het algemeen klassement en hoopt de gele leiderstrui uiteindelijk mee te kunnen nemen naar Zeeland. "Daar gaan we natuurlijk wel voor!", zegt Oreel strijdlustig.
Lars Oreel op het podium in zijn gele trui
Lars Oreel op het podium in zijn gele trui © Ad Polak
Vandaag staat er weer een heuvelachtige rit op de agenda. Dat mag geen probleem zijn, denkt Oreel. "De benen voelen goed en het team is supersterk", zegt de Zeeuw blakend van het zelfvertrouwen. Ook zijn ploegleider Ad Polak heeft alle vertrouwen in de etappe van vandaag. "Al onze jongens kunnen over het algemeen goed over de heuvels, dus ik hoop vandaag ook weer", aldus Polak.

Grootste sport van het land

Polak weet hoe het kan gaan in de Ronde van Guyana. Hij is alweer voor de zesde keer ploegleider van een ploeg in de wielerwedstrijd. "Het is de grootste sport in het land", vertelt hij enthousiast. De helft van de deelnemers komen het Zuid-Amerikaanse land zelf, de rest van de deelnemers komen uit de hele wereld. "Polen, Britten, Fransen", somt Polak op. "En wij moeten het doen met Zeeuwen." Naast Oreel doen ook Casper Vos uit Heinkenszand en Jurgen Mesu namens ZRTC Theo Middelkamp mee aan de wedstrijd.
Dat het de grootste sport van het land is, merkt Oreel wel aan hoe de wedstrijd leeft bij de toeschouwers. "Als je bij ons door de polders koerst, staat er helemaal niemand. Als je hier door de wildernis rijdt, staat heel de kant vol. Dat is een heel andere beleving", legt hij uit.
De Ronde van Guyana duurt nog tot aanstaande zondag.