Goedemorgen! Ringrijden, zoetwater en hardloopdriedaagse

Goedemorgen! Het is vrijdag 19 augustus, het weekend staat voor de deur. Dit is vanmorgen het nieuws in Zeeland.
Julia Crucq ringrijden molenwater middelburg
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Rick Echkardt is gisteren Zeeuws kampioen ringrijden geworden. Op het Molenwater in Middelburg werd gisteren de wedstrijd georganiseerd. Voor het eerst sinds 2019 kon het weer. En daar was de organisator maar wat gelukkig mee: "Dit soort dagen, dat zijn trekkers van formaat"
Afvalwater Coroos boeren
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Het Waterschap Scheldestromen en ZLTO afdeling Zuid-Beveland-Oost hebben vanavond een informatiebijeenkomst gehouden over mogelijke uitbreiding van de aanvoer van zoet water in het oosten van Zuid-Beveland. In dat gebied kan via het Volkerak-Zoommeer zoet water worden ingelaten, dat via de bestaande sloten en waterwegen verder verspreid wordt voor gebruik in de landbouw en fruitteelt. De boeren reageerden enthousiast over het plan, reden voor de twee partijen om de mogelijkheden verder te bekijken.
atletiek Hardloop3Daagse
Erwin Harmes won in 2017 de Hardloop3Daagse © Omroep Zeeland
Het is een sportieve aanslag op je lijf: de hardloopdriedaagse. Vanavond gaat de Zeeuwse wedstrijd van start met een eerste etappe in Oostkapelle. Morgen lopen de deelnemers een halve marathon in Burgh-Haamstede. Zondag wordt de wedstrijd afgesloten met een laatste etappe in Vlissingen.
Westerschelde Ferry
De Westerschelde Ferry voor de kust van Vlissingen © Ria Brasser

Minder afvaarten Ferry

Vanochtend zijn er tussen 10 en 12 uur minder afvaarten van de Westerscheldeferry. Duikers gaan de algenlaag rondom de koelers aan de onderkant van de Prinses Maxima schoonspuiten om te voorkomen dat er een probleem met de koeling optreedt, zoals eerder deze maand het geval was. De afvaarten van 10.18 en 11.18 uit Vlissingen en 10.48 en 11.48 uit Breskens komen daarom te vervallen.
Koeien in de omgeving van Middelburg
Koeien in de omgeving van Middelburg © Adrie Gideonse

Het weer

Het is in de ochtend nevelig met ook nog wat zon, maar in de loop van de ochtend wordt het bewolkt en krijgen we eind van de ochtend en vanmiddag wat regen. Terwijl het nog 22 à 23 graden wordt, kunnen de buien landinwaarts actief worden met aardig wat neerslag en lokaal een klap onweer. Het waait matig uit het westen. Vanavond volgen er opklaringen en wordt het droog, vannacht nevel en mistbanken.