Bankpasfraudeur op heterdaad betrapt in woning van slachtoffer

Een bankpasfraudeur is in Middelburg op heterdaad betrapt toen hij een 84-jarige man wilden beroven van zijn bankpas. De fraudeur belde eerder het slachtoffer om te vertellen dat zijn rekening werd geplunderd. Later die dag zou er een bankmedewerker om de man zijn pas zou komen. Dat vertrouwde de Middelburger niet, waarna hij een vriend inlichtte, die de politie inschakelde.
De oplichter komt de bankpas halen en pint voor duizenden euro's, foto ter illustratie
De oplichter komt de bankpas halen en pint voor duizenden euro's, foto ter illustratie © Politie
Agenten reden daarop naar het slachtoffer en wachtten in de woning. Rond 20.00 uur belde één van de fraudeurs aan. De Middelburger liet de man binnen waarna die in de boeien werd geslagen door de agenten.
Daarna zocht de politie in de buurt naar de auto van de fraudeur. Die werd gevonden op een parkeerplaats in de Lombardstraat met daarin nog een persoon. Ook hij is aangehouden. De auto van de fraudeurs is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Veel gevallen van bankpasfraude

De twee mannen van 19 en 24 jaar zijn overgebracht naar een cel in een politiecomplex. Ze worden door rechercheurs gehoord.
Al jaren wordt er gewaarschuwd voor bankpasfraudeurs. In Zeeland zijn al meerdere gevallen bekend waarbij een crimineel langskomt om de pas op te halen en daarna geld over te maken. De schade loopt vaak in de duizenden euro's.