Trainer De Neve vindt dat er muziek in de spelersgroep van Hoek zit

Na een goede voorbereiding en de bekerwinst op JOS Watersgraafsmeer begint zaterdag de competitie in de Derde Divisie A voor Hoek met een uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels. De ploeg uit Katwijk werd vorig seizoen kampioen in de toenmalige hoofdklasse.
voetbal Hoek JOS Watergraafsmeer Rik Impens
Rik Impens viert het eerste doelpunt van Hoek tegen JOS Watergraafsmeer © Orange Pictures
Volgens trainer Björn De Neve zijn er geen grote zorgen bij Hoek, dat afgelopen weekend aan het seizoen begon met een 1-3 overwinning in de voorronde van de KNVB Beker op JOS Watergraafsmeer. Nu begint de competitie. "Ik heb wat informatie van vorig seizoen en we hebben ze twee keer bekeken op video", vertelt de trainer.

Negatieve perceptie

Vorig seizoen was er veel onrust bij Hoek, waarin liefst vijf trainers aangesteld werden. "De club wil graag een stabiel seizoen op sportief én bestuurlijk vlak draaien en wil de negatieve perceptie doorbreken", aldus De Neve, die nog geen uitspraak doet over de sportieve doelstelling.
"We beginnen met een loodzwaar programma met veel verplaatsingen en we spelen al snel tegen Sparta Nijkerk en GVVV. Ik denk dat we na een wedstrijd of vijf, zes kunnen zeggen waar we staan", aldus de trainer, die optimistisch is. "Er zit muziek in deze groep. We willen de lijn van de positieve voorbereiding doortrekken."
voetbal Derde Divisie A programma
Dit zijn de wedstrijden in speelronde 1 in de Derde Divisie A © Omroep Zeeland
In het seizoen 2017-2018 speelden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar. Dat was in de hoofdklasse A. Hoek won beide wedstrijden (1-3 en 2-0).
De Neve kan zaterdag geen beroep doen op de geschorste Gertjan Martens. Daarnaast zijn Roycel James, Seppe Vereecke en Sylvio Hage door blessures nog niet inzetbaar.
James ligt langer uit de roulatie, Vereecke heeft de training al hervat en Hage is naar verwachting over twee weken weer wedstrijdfit.
FC Rijnvogels - Hoek begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark De Kooltuin in Katwijk. Het scoreverloop van de wedstrijd is te volgen via onze website omroepzeelandsport.nl. Beelden van het duel zie je 's avonds op de website en zondagavond om 18.10 uur op TV in Omroep Zeeland Sport.