Domper voor Hoek bij competitiestart: nederlaag tegen promovendus Rijnvogels

De eerste competitiewedstrijd van Hoek in de Derde Divisie is uitgelopen op een teleurstelling. Na een vlekkeloze oefencampagne en een overwinning in de voorronde van de KNVB Beker gingen de Zeeuws-Vlamingen in Katwijk met 1-0 onderuit bij het gepromoveerde FC Rijnvogels.
Samenvatting FC Rijnvogels - Hoek
Met Mohammad Jabar Zada op de plek van de geschorste Gertjan Martens in de defensie had Hoek het moeilijk in Katwijk. Pas na een halfuur spelen werden de Zeeuws-Vlamingen voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Mathieu De Smet werd gekeerd door Rijnvogels-keeper Yannic Augustinus. De thuisploeg stelde daar veel meer tegenover en kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. Uitblinker Virgil Tjin-Asjoe kopte fraai de 1-0 binnen.
In blessuretijd kreeg Hoek nog een dot van een kans op de gelijkmaker. Jelco Schamp, basisspeler door de positiewisseling van Jabar Zada, trok goed voor maar Giovanni Delannoy schoot hoog over. Na een uur spelen haalde Björn De Neve Steve Schalkwijk naar de kant. De spits werd vervangen door Jeff Bonsu en daarmee bestond het elftal van Hoek uit louter Belgen. Van een slotoffensief was in het laatste kwartier nauwelijks sprake. Hoek werd amper gevaarlijk en FC Rijnvogels bleef makkelijk op de been.

Supporters slaags

De middag werd voor Hoek na de wedstrijd nog vervelender. De Zeeuwse derdedivisionist werd in Katwijk gesteund door een grote groep supporters en een deel van de aanhang raakte bij het verlaten van het complex slaags met supporters van Rijnvogels. Volgende week wacht voor Hoek de eerste thuiswedstrijd. Barendrecht is dan de tegenstander.