Rake klappen na afloop van duel tussen Rijnvogels en Hoek

Na afloop van het competitieduel tussen FC Rijnvogels en Hoek is het zaterdag uit de hand gelopen. Supporters van beide clubs gingen na het laatste fluitsignaal met elkaar op de vuist. Hoek verloor in de eerste competitiewedstrijd met 1-0 op bezoek bij de ploeg uit Katwijk.
Rake klappen na afloop van duel tussen Rijnvogels en Hoek
Het ging mis toen de harde kern van Hoek het terrein van Rijnvogels wilde verlaten. De supportersgroepen moesten langs elkaar heen om bij de uitgang te komen. In het voorbijgaan werden over en weer klappen uitgedeeld. "Ik vind het totaal niet kunnen", zegt Hoek-aanvoerder Rik Impens na afloop. "Ten eerste van onze kant, waarvoor onze excuses, maar ook van hun kant. Als je als organisatie niet ziet dat er van ons een redelijke mooie kern is die ons aanmoedigt en die na afloop een soort boetedoening moeten doen. Dan weet je dat er klappen kunnen vallen."
Impens ging na afloop van de knokpartij nog naar de Hoek-fans toe om ze naar huis te sturen. "Ik keur het echt totaal af." Daar sluit trainer Björn De Neve zich bij aan. "Dit hoort totaal niet thuis op een voetbalveld. Van dit soort zaken probeer ik me te distantiëren."

'Gepaste maatregelen treffen'

Hoek-voorzitter Ad van Langevelde was niet bij de wedstrijd aanwezig, maar reageert. "Ik hou hier helemaal niet van", zegt de voorzitter. "Ik ga in gesprek met de bestuursleden die er wel waren en dan hoor ik hoe het gelopen is. Dan gaan we een oordeel vellen en gepaste maatregelen treffen. Maar ik betreur ten zeerste wat er gebeurd is."

Teleurstelling

De eerste competitiewedstrijd liep voor Hoek uit op een teleurstelling. Na een vlekkeloze voorbereiding, waarin alles werd gewonnen, en een goede start in de KNVB Beker verloor het vandaag het openingsduel in de Derde Divisie met 1-0.