Sjak maakt bier met houtsnippers van een heel bekend gitaarmerk

Gitaarbouwer Sjak Zwier uit Vlissingen heeft een nieuwe biersoort gebrouwen met houtsnippers van een elektrische gitaar: de Fender Telecaster. "Ik maak vaker Telecasters en dacht dat het houtschaafsel dat overblijft een lekker smaak aan bier zou geven. Ik moet zeggen: dat is volgens mij best heel goed gelukt." De naam van het biertje: Zwier butterscotch blond met Telecaster.
Sjak Zwier met zijn nieuwe bier met houtsnippers van een Fender Telecaster
Sjak Zwier met zijn nieuwe bier met houtsnippers van een Fender Telecaster © Omroep Zeeland
Hij heeft het bier mogen brouwen bij de brouwerij van Kees in Middelburg. "Die heeft het geproefd en die vond het fantastisch, dus ik heb wel iets bijzonders gebrouwen", lacht Zwier terwijl hij een glaasje inschenkt en een slok neemt. Het houtschaafsel heeft hij op 96% alcohol gezet en daar extract van getrokken en dat weer in het blonde bier gedaan. "Het moet nog verder rijpen alhoewel het nu al een dikke tripel smaak heeft."
Het bier zit in een zwart blik met een gele sticker er op. "Waarom geen flesje maar een zwart blik? Omdat je eigenlijk nooit zwarte blikjes met bier ziet in de groothandel. En de gele sticker vanwege het interieur van mijn zaak en uiteraard de naam van de gitaarbouwer." Hij denkt dat het bier over een maand op de markt komt en dan is het te koop op de terrassen van Vlissingen en Middelburg en in mijn eigen winkel uiteraard."
Zwarte blikjes Zwier bier met sticker
Zwarte blikjes Zwier bier met sticker © Omroep Zeeland
Het is niet het eerste biertje dat Zwier op de markt heeft gebracht. Eerder had hij al succes met een biertje waar onder andere zeewier in zat. Dat werd zelfs door sterrenchefs enthousiast ontvangen.