Wielrenner Timo de Jong ernstig geblesseerd na zware val

Voor Timo de Jong zit het seizoen er hoogstwaarschijnlijk op. De Goese wielrenner heeft meerdere blessures opgelopen bij een zware val in de Ronde van de Achterhoek. De renner van VolkerWessels Cycling Team kwam in botsing met een boom.
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/130303/Timo-de-Jong-koerst-ook-volgend-seizoen-namens-VolkerWessels
Wielrenner Timo de Jong © Omroep Zeeland
Hoe dat gebeurde, weet De Jong niet meer. "Het laatste dat ik me herinner is dat ik een boom voor me zag, daarna is het zwart. Het volgende moment was ik wakker en hoorde ik de stemmen van mijn ploegleider en mecanicien. Even later hoorde ik ook een broeder die me gerust probeerde te stellen."
De Jong kon vlak na zijn valpartij niks zien. Toen hij weer wel zicht had, werd hem snel duidelijk dat vooral zijn knie geraakt was. "Ik zag heel veel bloed en het voelde ook niet goed. Normaal wil ik na een valpartij zo snel mogelijk op de fiets stappen, maar dat ging nu niet."

Zware blessures

In het ziekenhuis was de balans niet mis. De Jong heeft een gebroken kaak en een gebroken jukbeen. Verder een lichte hersenschudding, wonden bij zijn ooghoek, op zijn wang en achterhoofd. Zijn pols en ribben zijn gekneusd. "En vanochtend belde het ziekenhuis nog. Ze hadden de foto's nog een keer bekeken. Ik blijk ook een breukje in mijn knieschijf te hebben."
Omdat De Jong kort na de val buiten bewustzijn was, werd er een traumahelikopter opgeroepen. Die hoefde niet meer ter plaatse te komen. De Jong is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is hij weer thuis.

Einde seizoen

De kans is klein dat De Jong dit seizoen nog in actie komt. "Ze hebben gezegd dat het pure bonus is als ik dit jaar nog een wedstrijd rijd. Het is ontzettend balen, omdat het net weer wat beter ging. Maar het hoort erbij. Ik ga eerst herstellen en dan een goede winter draaien. En volgend jaar sta ik er weer."