Amanda Simons maakt debuutsingle: 'Dit was een uitlaatklep om mezelf terug te vinden'

Zingen, dansen, acteren, Amanda Simons uit Vlissingen doet het allemaal. Ze studeerde Performing Arts in Amsterdam en deed ervaring op in een theatergezelschap en als danseres op een cruiseschip. Maar zingen op een podium, dat is wat ze het liefste doet. Eerder zong ze repertoire dat haar vader schreef, Jaco Simons, vrijdag is haar zelfgeschreven debuutsingle uitgekomen: Come Home.
Hoewel ze veel verschillende dingen doet, springt één ding er voor haar bovenuit. Amanda: "Als mezelf performen, op het podium staan, daar word ik erg gelukkig van. Mensen blij zien worden als je zingt en het contact met het publiek."
Eigen muziek schrijven en uitbrengen was al lang een droom: "Ik wilde heel graag m'n eigen stem laten horen. Ik zong vaak pop en discoknallers, maar ik hou veel van soul en R&B. Tijdens de pandemie kwam er tijd om te schrijven en ben ik in contact gekomen met een producer uit Los Angeles." [Alekos Syropoulos - red.]
Ik had niet durven dromen dat het zo zou kunnen klinken.
Amanda Simons
Het contact bestond eerst vooral uit les krijgen in songwriting. Daarna gebeurden er dingen die ze niet voor mogelijk had gehouden: "Toen ik hem een stukje van Come Home stuurde, bood hij aan het nummer te produceren! Ik had niet durven dromen dat het zo zou kunnen klinken."

De weg kwijt

Come Home gaat over verlies van een liefde, over helemaal de weg kwijt zijn en uiteindelijk van een afstandje kijken en denken: 'misschien was het toch wel beter voor me dat het weg is'. Ik was mezelf een beetje kwijt tijdens de pandemie: geen werk, woonsituatie onzeker, liefdesleven onzeker. Dit was een uitlaatklep om mezelf weer terug te vinden. Nu heb ik mezelf helemaal teruggevonden. Op alle vlakken gaat het supergoed."
Amanda Simons vertelt over haar debuutsingle 'Come Home'
Amanda Simons
Amanda Simons - Come Home © Eduardus Lee