Zeeuwse Eritreeër Kidane heeft de beste benen bij de Kustloop

Okbazgi Kidane uit Poortvliet heeft de Kustloop op zijn naam geschreven. De geboren Eritreeër was de snelste atleet over een afstand van 21 kilometer van en naar Vrouwenpolder. Danny Huibregtse uit Westkapelle eindigde als tweede voor Carsten Kok uit Puttershoek. Bij de vrouwen won Leonie Ton uit Wissenkerke.
Samenvatting Kustloop
Na een afwezigheid van twee jaar keerde de Kustloop terug op de kalender. Bij de Veerse Gatdam ontstond er een eerste schifting met onder meer oud-winnaar Tim Pleijte, Erwin Harmes en Huub van Noorden. Op het strand was het Huibregtse die een gaatje sloeg met Carsten Kok en Kidane in zijn kielzog. Pleijte had het lastig en kon zodoende zijn titel niet prolongeren.
Kidane bleek over de snelste benen te beschikken. Hij finishte in een tijd van 1:13.56' in Vrouwenpolder. Huibregtse zat daar een halve minuut achter. Van Noorden en Harmes kwamen nipt tekort voor een podiumplek. Pleijte eindigde uiteindelijk buiten de top 10.

Kustloop, 21 km

Heren
1. Okbazgi Kidane Poortvliet 1:13.56'
2. Danny Huibregtse Westkapelle 1:14.34'
3. Carsten Kok Puttershoek 1:15.39'
Reacties van Okbazgi Kidane, Danny Huibregtse en Leonie Ton
Bij de vrouwen was Leonie Ton uit Wissenkerke oppermachtig. Halverwege had zij al een aanzienlijke voorsprong opgebouwd op haar concurrenten. Monica Sanderse uit Vlissingen eindigde op gepaste afstand als tweede. Esther Noteboom uit Heinkenszand werd derde. De winnares van de laatste editie, Samantha Luitwieler, deed dit jaar vanwege een blessure niet mee.
In totaal deden er ongeveer 900 deelnemers mee aan de Kustloop.

Kustloop, 21 km

Dames
1. Leonie Ton Wissenkerke 1:33.06'
2. Monica Sanderse Vlissingen 1:37.47'
3. Esther Noteboom Heinkenszand 1:43.08'