De Speld werpt stugge Zeeuwse vrijgezellen een reddingsboei toe

Zeeuwen zijn stug en hebben moeite om contact te leggen met de rest van Nederland. Althans, volgens de satirische website De Speld. De fictieve datingapp Ginder [in plaats van Tinder, red.] moet daar volgens De Speld verandering in brengen. Hieronder het bericht van Speld:
De nieuwe datingapp 'Ginder' wil mensen uit Zeeland verbinden met mensen die niet in Zeeland wonen. Initiatiefnemer Jacques Gladinnes legt uit waarom hij de app in het leven heeft geroepen: "Mensen uut Zeeland em'n vaak moeitje mee aansluuting vinden mee de rest van Nederland eej", zegt hij. "Mee 'Ginder' kunnen ze dan eindelijk ok eens mee de rest van Nederland in gesprek treden eej. O misschien zelfs we liefde vinden, za'k ma zaghen."
Cor Deurloo, Wannes Dieleman, Jacco van Belzen, Mien de Nooijer en Jakje Deurloo zijn via Ginder al in contact gekomen met mensen van buiten de provincie. "Stikgezellig at da't ist", zeggen ze.
Leuke poging van De Speld, maar daar klopt natuurlijk niets van. Wij kiezen er bewust voor om 0,0 contact te hebben met niet-Zeeuwen. Tenzij het toeristen zijn, want dat levert geld op. Maar wat zijn we altijd weer blij als die ellendige zomer voorbij is en we de stranden weer voor ons nukkige zelf hebben. Voor de zekerheid hebben we onszelf een onverstaanbaar accent aangemeten, als excuus om eventuele gesprekken te vermijden.
De Speld
Het artikel van De Speld © De Speld
Helaas zijn er altijd instanties die de boel trachten te verstieren. Of het nu clubs zijn zoals de commissie Balkenende die meer aandacht voor Zeeuwse zaken in Den Haag wilde hebben, of zoals in dit geval een satirische website genaamd De Speld.
Complete waanzin, en bovendien werkt een dating-app hier sowieso nooit, omdat het bereik altijd slecht is.