Woningbrand in Nieuw- en Sint Joosland kwam mogelijk door wietkwekerij

De woningbrand in Nieuw- en Sint Joosland van vanmorgen is mogelijk veroorzaakt door een wietkwekerij, dat meldt de politie. De brand in de woning aan de Oude Rijksweg werd rond 10.00 uur ontdekt. Bij de meldkamer kwamen er meerdere meldingen binnen.
Brand Nieuw- en Sint Joosland
Brand in Nieuw- en Sint Joosland © HV Zeeland
Het vuur was al snel onder controle, voordat de vlammen over konden slaan naar andere woningen. Er bleek niemand thuis te zijn, maar op de zolder vonden de brandweer en de politie een wietkwekerij met zo'n honderd planten.

Beschermende pakken 'om niet high te worden'

De aanwezige agenten hebben bij het doorzoeken van de woning uit voorzorg beschermende pakken aangetrokken. "Om niet high te worden", schrijven de Middelburgse wijkagenten op Instagram.
Het eerste onderzoek wijst uit dat het vuur ook op zolder is ontstaan. Daarom vermoedt de politie dat het vuur ook door die wietkwekerij is ontstaan. Het hebben een wietkwekerij in een woning is volgens de politie dan ook niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk.

'Buren wisten niets van gevaar'

"Het is gevaarlijk voor de bewoners zelf maar ook voor de buren die van niets weten en niet in de gaten hebben welk gevaar ze hebben gelopen de afgelopen tijd. Dit had zomaar heel anders kunnen aflopen", schrijft de politie.
Er wordt een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de huurder van de woning, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de wietkwekerij. De verhuurder, een woningbouwstichting, heeft ook aangekondigd maatregelen te nemen ten opzichte van de huurder. Ook de gemeente is op de hoogte gebracht. Het huis is compleet beschadigd. Naastgelegen woningen hebben rookschade opgelopen.