Dode bij steekpartij op studentenfestival Vlissingen

Een 20-jarige man uit Vlissingen is gisteravond overleden bij een steekincident op het Bellamypark in Vlissingen. Op het moment van de steekpartij was het Kickoff Festival bezig, de aftrap van het studiejaar voor onder andere de University College Roosevelt, de HZ en Scalda. Een verdachte, een 16-jarige jongen uit Middelburg, is later die avond in zijn woonplaats aangehouden.
Bij de steekpartij is een 20-jarige man om het leven gekomen
De steekpartij gebeurde rond 22.45 uur op het Bellamypark. Het slachtoffer kreeg nog intensieve hulpverlening en ook kwam er nog een traumahelikopter ter plaatse die op de Boulevard landde. Rond 23.30 uur liet de politie weten dat het slachtoffer was overleden.

Slachtoffer student bij Scalda

Het gaat om een student van mbo-instelling Scalda. Hij voetbalde bij het tweede elftal van VC Vlissingen en viel soms in bij het eerste. Alle wedstrijden van de club zijn dit weekend afgelast.
Steekpartij Vlissingen
Het terrein van het Kickoff Festival werd afgesloten © HV Zeeland

'Getuigen zagen vechtpartij'

Verschillende jongeren waren getuige van de steekpartij. Volgens hen ging er een vechtpartij aan vooraf in de drukke menigte. Ook politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk bevestigt dat. Verschillende omstanders melden dat de 20-jarige jongen de vechtpartij wilde sussen, dat kan de politie nog niet bevestigen. Meerdere getuigen worden nog ondervraagd om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd.
Op het Bellamypark vond het Kickoff Festival plaats. Dit festival voor Zeeuwse studenten trok duizenden bezoekers en duurde tot 23.00 uur. Er waren optredens van Bizzey, Gregor Salto en Feest DJ Ruud.

Zoekactie in Middelburg

Nog geen uur na het steekincident werd in Middelburg een verdachte aangehouden in verband met het steekincident. De 16-jarige jongen probeerde eerst nog te ontkomen door weg te rennen, maar na een korte achtervolging kon de politie hem oppakken. In de Meanderhof in de wijk Dauwendaele is vannacht lange tijd onderzoek gedaan. Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk is een woning afgezet.
De politie roept op om geen filmpjes van het incident te delen. "Voor de nabestaanden is dat verschrikkelijk," vertelt Van Hooijdonk. De woordvoerder vraagt aan jongeren die beelden hebben om dit op te sturen naar de politie.
Onderzoek Dauwendaele
De politie deed gisteravond onderzoek in de wijk Dauwendaele © HV Zeeland