Organisatie festival diep geschokt na overlijden neergestoken student

"Het geweldsincident op het Kickoff Festival van donderdag was een traumatisch einde van een mooie dag", laten de drie organiserende onderwijsinstellingen HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt en Scalda in een gezamenlijke reactie weten. De 20-jarige man die overleden is bij de steekpartij zat op het Scalda. "Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en naar studenten en medewerkers van Scalda."
Steekpartij Vlissingen
Hulpverlening mocht niet meer baten. © HV Zeeland
De organisatie van het festival is diep geschokt door het overlijden van de jonge student. "Veel studenten, bezoekers en medewerkers zijn getuige geweest van het incident. Samen met de scholen doen we er alles aan om de studenten en jonge bezoekers, die getuige waren van het incident, de juiste hulp te bieden", zegt Barbara Oomen van de HZ namens de drie scholen.

'Nazorg heeft volle aandacht'

Slachtofferhulp is ingeschakeld en de scholen organiseren ieder voor zich bijeenkomsten met leerlingen en ouders die behoefte hebben om over het geweldsincident te praten. "De nazorg heeft onze volle aandacht."

Reactie gemeente Vlissingen

Burgemeester Bas van den Tillaar zegt erg geschrokken te zijn en mee te leven met de nabestaanden, vrienden en studiegenoten van het slachtoffer. "Een mooie, gezellige dag voor de studenten van de HZ, Scalda en UCR is geëindigd in een afschuwelijke gebeurtenis waar helaas ook veel mensen getuige van zijn geweest. De politie voert nu onderzoek uit. Daarom doe ik de oproep aan getuigen om zich te melden bij de politie en eventueel beeldmateriaal met hen te delen."