Groene Ster buigt achterstand om en boekt eerste zege

De zaalvoetballers van Groene Ster hebben gisteren de eerste overwinning van het nieuwe seizoen in de eredivisie zaal geboekt. Op bezoek bij promovendus VNS United in Amsterdam werd er met 3-5 gewonnen. Daardoor is Groene Ster na twee competitiewedstrijden nog ongeslagen.
voetbal zaalvoetbal Khalid El Hattach Groene Ster
Khalid el Hattach scoorde een keer voor Groene Ster (archief) © Paul ten Hacken
Bij rust keken de Vlissingers tegen een 3-2 achterstand aan, ondanks treffers van Abdoe Abdendi en Hicham Bouzambou. In het tweede bedrijf trok de ploeg van Azdine Boufrahi de wedstrijd alsnog naar zich toe. Eerst maakte Haitam Kadiri gelijk en daarna hielp debutant Istvan Bakx zijn nieuwe ploeg een handje door aangever te zijn bij de 3-4 van Nabil Azzanagui. Khalid El Hattach bepaalde de stand daarna op 5-3, waardoor de eerste zege een feit was.
Groene Ster staat na twee wedstrijden op de vierde plaats in de stand van de eredivisie. Vorige week werd de competitie gestart met een doelpuntrijk gelijkspel tegen Leekster Eagles: 7-7. Komend weekend is er geen programma, de week daarna komt Volendam op bezoek in sporthal Baskensburg.

Bouzambou haalt uit

Bij FC Eindhoven kwam voormalig speler van Groene Ster Said Bouzambou in actie. De Vlissinger haalde met zijn ploeg ongenadig uit tegen Den Haag, het werd liefst 20-0, Bouzambou maakte er zes. De ploeg uit Brabant is koploper, samen met Hovocubo en Tigers Roermond, waar Hicham Benhammou uit Tholen de trainer is en Youssef Ben Sellam uit Vlissingen onder de lat staat.