Ongeslagen Kloetinge zet ook FC 's-Gravenzande opzij

Kloetinge is na drie duels in de Vierde Divisie nog altijd ongeslagen. De ploeg van Jurriaan van Poelje was met 2-3 te sterk voor FC 's-Gravenzande. De Bevelandse formatie kende vlak voor rust een sterke fase met twee doelpunten en eindigde de wedstrijd met tien man.
Bekijk de samenvatting van FC 's-Gravenzande-Kloetinge: 2-3
De eerste kans was meteen raak voor Kloetinge. Ruben de Jager was het eindstation van een geslaagde aanval en bracht zijn team op voorsprong. Lang kon Kloetinge hier niet van genieten want amper vijf minuten later sloeg 's-Gravenzande toe. Nick Ruigrok verschalkte Mitchell Braafhart met een geplaatst schot van buiten de zestien. Het spel lag na een half uur op de klok even stil vanwege een blessure bij 's-Gravenzande-doelman Jurrian Jouvenaar die niet verder kon.

De Jager scoort opnieuw

Kloetinge kreeg meer overwicht en dat resulteerde in een nieuwe voorsprong. Een afgemeten voorzet van Jefry Dijkstra werd bij de tweede paal binnengetikt door De Jager die zijn tweede treffer van de middag maakte. Vlak voor rust werd de score nog rooskleuriger voor de Bevelandse formatie. Jorik Mijnhijmer schoot de bal van buiten de zestien fraai in de bovenhoek: 1-3.
Na rust ging Kloetinge op jacht naar meer doelpunten. Een schot van Jeremy Hubregtse en een kopbal van Mijnhijmer werden gestopt door reservedoelman Edgar Leerdam. Aan de andere kant onderscheidde Braafhart zich nadat hij kansen van Yuri Westhoff en Frank Broos wist te stoppen. Een kwartier voor tijd kreeg Dijkstra tot tweemaal toe de mogelijkheid om de score te vergroten. Eerst bracht Leerdam knap redding en vervolgens schoot Dijkstra over het doel van 's-Gravenzande.
Jesse van der Linden (Kloetinge) haalde het eindsignaal niet vanwege een tweede gele kaart © Orange Pictures
In de slotfase werd het nog spannend voor de Bevelanders. Jesse van der Linden kreeg zijn tweede gele kaart en kon zodoende eerder gaan douchen. In de blessuretijd scoorde Angelo Zwirs namens 's-Gravenzande de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet. Daarom keert Kloetinge met de volle buit terug naar Zeeland.
Na drie wedstrijden staat Kloetinge op de derde plaats met zeven punten. ODIN'59, degradant uit de Derde Divisie, is koploper met negen punten.

Bijzonderheden

Kloetinge-verdediger Jesse van der Linden kreeg in de 88e minuut zijn tweede gele kaart.